Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampiyon sporcunun hazin sonu

Şampiyon sporcunun hazin sonu

SPOR Haberleri

Mısır'daki Afrika Kupası'na katılan şampiyon tekvandocumuz Seyithan Akbalık müsabaka esnasından kalp krizi geçirdi.

Mısır'ın Luksor şehrinde düzenlenen Afrika Kupası'na katılan Ankara Ulaştırmaspor Kulübü sporcusu Seyithan Akbalık, müsabaka sırasında fenalaşarak yere yığıldı. Hemen hastaneye kaldırılan Akbalık, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Turnuva için Mısır'da bulunan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in de ölüm haberiyle fanalaştığı ve hastanede kontrol altına alındığı bildirildi. Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, sabah seansında 63 kiloda tatamiye çıkan 21 yaşındaki Akbalık'ın kalp krizinden hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Seyithan, gençlerde Avrupa şampiyonluğu bulunan başarılı bir sporcumuzdu. Hepimiz çok üzgünüz. Müsabakalara devam edip etmeyeceğimizi bilmiyoruz" diye konuştu. nbsp;Ritim bozukluğu vardı
Seyithan'ın babası Erdal Akbalık, "Kalbinde ritim bozukluğu vardı ama doktorlar spor yapmasına engel olmadığını söyledi. 9 yaşından bu yana spor yapıyordu. Hayalleri vardı. Eğitimini tamamlayıp evlenecekti" diyerek gözyaşı döktü. Sporcunun dedesi Kerem Tarakçı da gözyaşları içinde, "Giderken yanımıza geldi, helalleştik. Başarı diledik. Güle güle gitti. Şampiyonluk bekliyorduk, acı haberi geldi" ifadelerini kullandı. nbsp;
Ambulans uçak gönderildi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, "Bir genç sporcumuz maalesef Mısır'da müsabaka esnasında kalp krizi geçirerek rahmetli oldu. Allah rahmet etsin. Şimdi jet ambulansımız onu almaya gidiyor. Belki de gitti. Biz bugünler için varız" dedi.
İzmir'de toprağa verilecek
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gençler Avrupa Şampiyonu sporcumuz Seyithan Akbalık'ın müsabaka esnasında hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcumuzun cenazesi, doğum yeri olan İzmir'e getirilerek burada ebediyete uğurlanacaktır. Sporcumuza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm halkımıza baş sağlığı dilerim" dedi. Seyithan bugün İzmir Bayraklı Çaymahalle Sancak Camii'ndeki ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Doğançay mezarlığına defnedilecek. Öte yandan F.Bahçe Kulübü de resmi internet sitesinden milli sporcu için başsağlığı mesajı yayınladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...