Kasımpaşa'yı geçti, koltuğu sağlama aldı

Kasımpaşa'yı geçti, koltuğu sağlama aldı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, gözlerin çevrildiği Kasımpaşa mücadelesini Emre ve Bekir'in golleriyle kazanarak krizi bitirdi. Paşa'nın tek sayısı Malki'den.

Fenerbahçe'de taraftar yürüyor, Başkan yürüyor, takım duruyordu. Son iki maçında sıfır çeken sarı-lacivertli ekip Kasımpaşa karşısına çıktığında iki yerlisi cezalı, üç lejyoneri sakattı ve henüz toparlanamayan Emenike de yedek soyunmuştu. Kanarya ağır yaralıydı ama '12. Adam' vardı. Tribünlerin müthiş tezahüratıyla motivasyonu tavan yapan Fenerbahçe maça fırtına gibi girdi ama Kasımpaşa da bu oyuna ayak uydurunca ilk yarı kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Topu kaybeden takımın tam saha presi seyir zevkini arttırırken, pozisyon kısırlığını da beraberinde getirdi. 8'de Alper'in ceza sahasına pasında savunmayı ekarte eden Holmen'in sol çaprazdan vuruşu az farkla üstten auta giderken, ilk 45'in en net pozisyonu olarak kayıtlara geçti. 39'da ise kale önündeki Babel müsait pozisyonda gelişine vurmak yerine topu kontrol etmeye çalışınca araya giren savunma mutlak golü önledi. 45'te Mehmet Topuz'un sert ortasında kale çizgisine paralel giden topa dokunan olmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi. Vasatı aşamayan Holmen'e 45 dakika tahammül eden Ersun Yanal, ikinci yarıya Cristian'la başladı. Fenerbahçe'nin galibiyet arzusu rakibini sahasına hapsetmişti ki, Kasımpaşa 57'te Kerem'in ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle 10 kişi kalınca maç tam anlamıyla tek kaleye döndü. Solda Kadlec, Caner'i mumla aratsa da Alper'in ekstra oyunu Kanarya'ya güç katıyordu ve pozisyonlar peş peşe geldi. Alper, Topuz, Kuyt başaramadı ama 64'te sahneye çıkan Emre Belözoğlu, Kadıköy'ü salladı. Tercübeli yıldızın, ceza yayı üzerinden 90'a enfes plasesi tribünleri ayağa kaldırdı: 1-0. Kasımpaşa direndi; 79'da Malki'nin kafa vuruşuyla da Kadıköy'de isyan bayrağı açtı: 1-1. Ama Fenerbahçe'nin daha fazla puan kaybına tahammülü yoktu. 81'de Emre ortaladı Mehmet Topal müthiş vurdu, Isaksson çizgide çeldi, Yalçın uzaklaştırmak isterken, Bekir dokundu: 2-1. Fenerbahçe, eksikti, moralsizdi ama kazanmayı bildi.

ERSUN YANAL MUTLU SONU DİLİNDEN DÜŞÜRMÜYOR

Bu mücadele bize nbsp;şampiyonluk getirir
Generbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sık sık yaptığı gibi Kasımpaşa maçı sonrası da mutlu sona vurguda bulundu. "Bugün önemli bir gündü, sakat oyuncularımız vardı. Fenerbahçeliler bugün (dün) gövde gösterisi yaptı. Biz de sahada kendi ilkelerimizi savunduk" diyen Yanal, "Bu mücadele bizi şampiyonluğa götürecek olan enerjidir. Daha iyi maçlar çıkartabiliriz. Şimdi önümüzde çok daha zor maçlar var; bu maçlarda da iyi mücadele ederek şampiyon olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. Alper'i öven ve, "Alper, Fenerbahçe'ye; Fenerbahçe de Alper'e ısınıyor. Sadece Alper'in değil, sahadaki tecrübeli oyuncularımızın da bugünkü galibiyette çok büyük bir katkısı var" vurgusu yapan Yanal, "Webo ve Sow'un kronik olan bazı problemleri vardı, bunlar nüksetti. Kötü zamana denk geldi. Önümüzdeki haftadan itibaren iki oyuncumuz da takıma dönecek ve bizimle çalışmalara başlayacak" sözlerini kullandı.



Bekir: Bana nasipmiş!
Takımına altın değerinde üç puanı getiren Bekir İrtegün maç sonrası, "1-1 olunca hemen dakikaya baktım. Çevirebilir miyiz diye düşündüm. Galibiyet golü bana nasip oldu. Hem maç öncesinde, hem statta güzel bir atmosfer vardı. Bugün temiz bir maç oldu, güzel bir akşamdı" sözlerini kullandı.



Bir türlü nbsp;oyuna giremedi
Maç 0-0'ken Emenike'yi oyuna almak isteyen Yanal, Emre'nin golü üzerine sakatlığı yeni geçtiği için riske etmek istemediği futbolcuyu yerine oturttu. Kasımpaşa'nın beraberlik golü sonrası da Nijeryalı oyuncuyu apar topar yine oyuna sokmak isteyen Ersun hoca hemen ardından gelen galibiyet golüyle Emenike'den tekrar vazgeçti. Bu arada doğum yapan yengesi vefat eden Nijeryalı futbolcu bugün cenaze için ülkesine gidecek.



ŞOTA İSYANLARDA
Fırat Aydınus Fener'le barıştı!
Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze maç sonrası, "İkinci gol ofsayttı. Bunu niye vermiyorlar anlamıyorum" derken, "Biz itiraz ettiğimiz zaman da, 'ne o şampiyon mu olacaksınız' diyorlar. O zaman niye oynuyoruz ki bu ligi? Fırat Aydınus bu maçla birlikte F.Bahçe'yle barışmıştır artık" sözlerini kullandı.


Donk yine kafa karıştırdı
Beşiktaş maçının olay adamı Kasımpaşa'nın stoperi Donk dün de ilginç bir çıkış yaptı. Hollandalı oyuncunun maç sonrası İngilizce, "Asla bir domuzla güreşmeyin. Eğer güreşirseniz ikiniz de pisliğe batarsınız ama tek fark domuz bundan hoşlanır" tweeti atması kafaları karıştırdı. nbsp;
nbsp;

Bir hakim Fener'den yana!
F.Bahçe'nin şike sebebiyle UEFA tarafından Avrupa'dan men edilmesini onayan CAS'ın gerekçeli kararı bir türlü açıklamamasının arka planı ortaya çıktı. Görevli üç hakimden birinin F.Bahçe'nin adil yargılanmadığı için gerekçeli karara şerh koydurduğu ve üç hakimin onayı olmadığından da kararın açıklanmadığı öğrenildi.


Bir de nbsp;bunlar nbsp;var...



F.BAHÇE
gt; Bekir İrtegün'ün bu sezon ilk golü. nbsp; gt; Volkan Demirel F.Bahçe formasıyla Lig'de 256. maçına çıktı. gt; Bu sezon 2-1 kazandığı 5. karşılaşma. nbsp;


KASIMPAŞA
gt; Sarı kart gören Adem Büyük cezalı duruma düştü. nbsp; gt; Şota'nın F.Bahçe'ye 8 maçta 6. mağlubiyeti. gt; 10 haftadır 3 puana hasret.



Alper Potuk'a nbsp;Yanal motivesi
Gecenin en dikkat çeken oyuncusu Alper Potuk yüksek performansını, "2 haftadır kazanamıyorduk, çok önemli maçtı. Stresli başladık golü hemen bulmak için. Önemli olan kazanmaktı. Ersun hoca, maçtan önce özel konuşmalar yaptı benimle. Çok önemli bir maç olduğunu, beni hücumda önemli görev beklediğini söyleyip motive etti" sözleriyle izah etti.

nbsp;
Taraftarlardan nbsp;Öksüz'e sataşma nbsp;
Maç sonrası stat otoparkında basına açıklamada bulunan Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz, "Mücadele veriyorsunuz, hakem baskı altında kalıyor ve maçı kaybediyorsunuz. Zorlukla yürüyorum. F.Bahçe arabama giriş katında bile yer vermedi" sözlerini kullandı. Bu arada F.Bahçe taraftarının sözlü saldırısına uğrayan Öksüz karşılık verince gerginlik arttı. Olay güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. nbsp;



TWITTER'DAN


Yeni totem belli oldu. nbsp;Emenike'yi oyuna alırmış gibi yapmak.@yalcinoney



Tam Fenerbahçe'ye nasıl sallasam diye twit atmayı düşünürken Bekir'in gelen golü sonrası sırıtanlar ??? :))) @tuna_fb


Fener adama arifeyi gösterir bayramı yaşatmaz Şota efendi ;) @alper_78sev


Fenerbahçe'nin büyüklüğü atılan gole, gol olarak santra yapmasında sanırım. @AltugYucel


Ali Koç: 3 Temmuz'u unutmadık
F.Bahçe eski asbaşkanı Ali Koç, 3 Temmuz'u unutmadıklarını söyledi. Koç, "Sadece camiamız için değil çocuklarımızın geleceği için de tarihi bir gün. 3 Temmuz'u unutmadık. Türkiye geleceği için bu yürüyüşe katılanlar, Fenerbahçe için, Türkiye için adalet istiyor. İnşallah devletimiz bunu çözüme kavuştururlar" dedi.





SONUÇLAR


Ç.Rize-G.Antep5-1
Kayseri-G.Birliği1-0
K.Karabük-Trabzon2-2
Beşiktaş-Bursa1-0
Akhisar Bld.-Erciyes0-2
F.Bahçe-Kasımpaşa2-1


BUGÜN
19.00 nbsp;Torku Konya-Elazığ
20.00 nbsp;M Park Ant-G.Saray
20.00 nbsp;Eskişehir-Sivas



22. HAFTA


21 ŞUBAT CUMA
20.00 nbsp;Bursa-Ç.Rize


22 ŞUBAT CUMARTESİ
13.30 nbsp;G.Antep-Akhisar Bld.
17.00 nbsp;Erciyes-K.Karabük
19.00 nbsp;G.Saray-Beşiktaş


23 ŞUBAT PAZAR
13.30 nbsp;Kasımpaşa-Sivas
13.30 nbsp;G.Birliği-Torku Konya
16.00 nbsp;M Park Ant-Eskişehir
19.00 nbsp;Trabzon-Kayseri
24 ŞUBAT PAZARTESİ
20.00 nbsp;Elazığ-F.Bahçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...