Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehir hastaneleri korumaya alınıyor

Şehir hastaneleri korumaya alınıyor

SAĞLIK Haberleri

Yargıya takılan ihaleler tamamıyla iptal edilmeyecek. Bakanlık onayıyla gerekli düzenlemeler yapılarak işlerin yürütülmesi sağlanacak.

Kamu özel ortaklığı ile 22 ilde her biri 1.5 milyon metrekare arazide inşa edilecek olan Şehir Hastaneleri projelerinin sekteye uğramaması için özel formül bulundu. Kimi zaman yargı engeline takılan kimi zaman da değişen piyasa şartlarından etkilendiği için durma noktasına gelen proje, TBMM'ye getirilen torba yasayla birlikte tekrar hız kazanacak. Buna göre; projelerde beklenmeyen gelişmeler, olağanüstü haller veya sözleşme ve eklerinde uygulanmasını etkileyen durumların ortaya çıkması halinde Sağlık Bakanı'nın onayıyla sözleşme ve eklerinde değişiklik yapılabilecek. Böylelikle idari yargı mercilerince verilecek kararlar çerçevesinde ihale tümüyle iptal edilmeden ihale dokümanı ve sözleşmelerde yargı kararlarının gerektirdiği düzenlemeler yapılarak işlerin yürütülmesi sağlanacak. Bu sayede de projelerin durmasının önüne geçilecek. nbsp;Gökhan nbsp;KAYA/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...