Bosna Hersek'te neler oluyor

Bosna Hersek'te neler oluyor

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek'in Tuzla Kantonu'nda çıkan ateş 20 kente daha sıçradı.

Bakan Salmir Kaplan ise gösterilerin perde arkasını anlattı: Güvenlik bakanı sahibi olduğu gazete aracılığıyla olayları kışkırtıyor. Bosna Hersek 1992-95 arasında yaşanan savaştan sonra tarihinin en acı günleriyle yüzleşmeye başladı. 8 Şubat'ta Kuzeydeki Tuzla Kantonu'nda işçilerin başlattığı eylem, birkaç gün içerisinde başkent Saraybosna'nın da aralarında bulunduğu 20'ye yakın kente yayıldı. "İşsizlik ve hayat pahalılığı" bahanesiyle çıkan gösteri ateşi dün birçok yeri daha yaktı. Bosna Hersek Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan ise olayları yerinde izleyen Takvim'den Mevlüt Yüksel'e çok önemli açıklamalar yaptı.

PARALEL DESTEK
Salmir Kaplan, olaylarla ilgili olarak Güvenlik Bakanı Fahridun Radonçiç'i suçladı. Aynı zamanda Bosna Hersek'in medya patronu olan Radonçiç'in sivil darbe ile olayları kışkırtıp iktidarı ele geçirmeye çalıştığını belirtti. Kaplan şunları söyledi: "Bosna Hersek'te meydana gelen olaylar tesadüfi gelişmemiştir. Tıpkı Taksim Gezi Parkı'nda olduğu gibi ülkemizdeki paralel yapının elemanları tarafından Güvenlik Bakanı'nın da desteği ile olaylar başlamıştır. Radonçiç'in eşinin Hizmet Hareketi olarak adlandırılan Paralel Yapı'nın Bosna Hersek'teki en önemli ismi olduğunu belirledik." Ekonomi Bakanı Erdal Tirhul ise bir kesimin Bosna ile Türkiye arasındaki bağları kopartmak için bu olayları çıkardığını söyledi.

MEDYATİK DESTEK...
Güvenlik Bakanı Radonçiç, aynı zamanda Bosna'nın en büyük medya patronu. Radonçiç, Dinevni Avaz adlı gazetesi aracılığıyla gösterileri kıştırtıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...