Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Reza Zarrab'ın jetine uçuş izni verildi

Reza Zarrab'ın jetine uçuş izni verildi

MAGAZİN Haberleri

Reza Zarrab'ın iş jeti dün 17 Aralık sonrasında ilk uçuşunu yaptı. Peki Challenger 300 ilk uçuşunu nereye gerçekleştirdi?

TC-RZA tescilli Challenger 300 tipi iş jeti, dün Atatürk Havalimanı'ndan saat 03.40'ta havalandı. İstanbul'dan Moskova'ya giden uçak, burada Domododevo Havalimanı'na indi. Ardından tekrar havalanan TC-RZA tescilli uçak, Moskova'dan Sivastapol'e geçti. Buradan da dün saat 09.40'ta Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın kiralandığı öğrenildi.

MAHKEME EL KOYMUŞTU

Kokpit.aero'nun haberine göre; Soruşturma başladığı gün İstanbul 18'inci Sulh Mahkemesi'nin kararıyla el konan Challenger 300 tipi iş jeti üzerindeki ihtiyadı tedbir kararı bir süre sonra kaldırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde de uçağın finansal kiralama işlemini yapan Halk Bankası taksitlerin normal ödendiğine dikkat çekmişti.

İŞLETMESİ MNG JET'TE

Royal Holding portföyündeki Are Havacılık üzerine kayıtlı uçağın işletmesini de MNG Jet yapıyor. Kanadalı Bombardier şirketinin imalatı uçak, 2009 model. Fabrika çıkışı sonrasında bir Amerikan hava taksi şirketine satılan uçak, daha önce N284JC tescili ile uçuyordu. Zarrab, Challenger 300'ü Eylül 2012'de satın alarak Türkiye'ye getirdi.

16 MİLYON DOLAR

2009 model Challenger 300'ün kabini, 8 yolcu kapasiteli. İç kabin yüksekliği 1 metre 85 santimetre. Uydu telefonunun da yer aldığı uçak 5 bin 741 kilometre menzile sahip. İstanbul çıkışlı uçak, batıda İzlanda Keflavik'e, doğuda ise Hindistan Yeni Delhi'ye uçabiliyor. 13 bin 716 metre yüksekliğe çıkabilen Challenger, saatte en fazla 870 kilometre hızla uçabiliyor.

Are Havacılık'ı büyütmeyi hedefleyen Zarrab, 2015'te şirketinin filosunu 3 uçağa çıkartmayı planlıyordu. 2009 model Challenger 300'ün piyasa değeri, uçuş saatine bağlı olarak 12 ile 16 milyon dolar arasında değişiyor. 2013 model fabrika çıkışlı Challenger 300'ün liste satış fiyatı ise 24 milyon dolar.

HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...