Uğur Aktaş 3. kez Avrupa şampiyonu!

/ Kaynak: DHA
Uğur Aktaş 3. kez Avrupa şampiyonu!

SPOR Haberleri  / DHA

21 Yaş Altı Kupası'nın kapanış gününde 78 kiloda olan Milli karateci Uğur Aktaş, üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Portekiz'de devam eden 41. Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası'nın kapanış gününde 78 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Uğur Aktaş, üst üste üçüncü altın madalyasını boynuna astı. Meo Arena'da kapanış gününde U21 kategorisi ile takım kata finalleri yapıldı. Avrupa şampiyonu unvanı ile U21 78 kiloda tatamiye çıkan Uğur Aktaş, Bosnalı Denis Gogic ile Hırvat Eugen Kanjir'i 4-1'lik skorla geçerek rakiplerine gözdağı verdi. Yarı finalde İtalyan Emanuele Sarnataro'yu 5-1'le mağlup ederek grup finaline çıkan Milli sporcu, Portekizli Helio Hernandez'i de 1-0 yenerek altın madalya için mücadele etmeye hak kazandı. Altın madalya için Arnavut Alvin Karaqi ile karşılaşan Uğur, iyi savunma ile tatamiden 4-0 galip ayrıldı. Katıldığı son dört şampiyonanın üçünde final oynayan Milli sporcu, üst üste üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti.
TAKIM KATADA HAKEMLERE TAKILDIK
Akşam seansında yapılan takım kata finallerinde kız ve erkek takımlarımız, Avrupa şampiyonluğu için İtalyanlar ile karşılaştı. Son Avrupa şampiyonu olan Deniz Atak ve İpek Şahin'li takıma Dilara Bozan'ı dâhil ederek Portekiz'de mücadele eden Genç Kızlar Kata Takımımız, İtalya'ya 4-1 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.
Dünya ve Avrupa şampiyonu unvanı ile mücadele eden Lütfullah Teber, Yavuz Selim Oruç ve Muhammet Furkan Kara'dan oluşan Genç Erkek Kata Takımımız, finale kadar tribünlerin alkışını alan, beğenisini kazanan performanslara imza attı. İtalya karşısında da iyi bir stil çizen Millilerimiz, hakem engeline takılarak müsabakayı 5-0 kaybetti. Hakemlerin bu kararı tribünde yer alan sporseverler tarafından beğenilmedi; görüşler, altın madalyayı Milli Takımımızın hak ettiği yönündeydi.
MİLLİ MARŞ KRİZİ
U21 +78 kilonun madalya töreninde Milli marş krizi yaşandı.
Berat Jakupi'nin altın madalyayı kazandığı bu sıkletin madalya töreninde, organizasyon ekibi Makedonya'nın Milli marşını bulamayınca devre Makedon sporcular girdi. Marşı, tribünde bulunan Makedon sporcular hep birlikte gür bir sesle söylerken, bitiminin ardından sporseverler de duruma tepki gösterdi.
Şampiyona, madalya törenlerinin ardından kapanış seremonisi ile sona erecek.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...