Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

S P Türk bankalarını değerlendirdi

/ Kaynak: AA
S P Türk bankalarını değerlendirdi

Ekonomi Haberleri  / AA

Standard Poor's (S P) ekonomik baskıların Türk bankalarının varlık kalitesi üzerinde ağırlık kazanmaya başladığı belirtildi.

S amp;P'nin Türk bankacılık sektörüne ilişkin yaptığı açıklamada, son yıllardaki hızlı kredi büyümesinin sonrasında, yükselen yerel politik riskler ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımları azaltımının etkileriyle, Türk bankalarının varlık kalitelerinin daha kırılgan bir noktaya geldiğinin görüldüğü ifade edildi.

Bankaların kazanç ve güçlü sermaye miktarlarının, potansiyel varlık zaaflarına karşı önemli denge unsurları olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2013'ün ortasından itibaren TL'deki değer kaybı, bankaların döviz borçlanmalarındaki direnci test etmektedir ve bu durumun 2014 yılında da devam edeceği öngörülmektedir. Konut kredilerinde herhangi bir yükseliş şu an için görülmese de ticari kredilerdeki büyümenin bir şişkinlik oluşturma potansiyeli bulunmaktadır. Bankaların varlık kalitesi koşulları güçlü görülmektedir ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından etkin önlemler alınmaktadır. BDDK'nın bu yöndeki önlemleri varlık kalitesinin etkisinin hafiflemesinde etkili olmuştur."
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...