Yaşı herkesi şaşırtıyor.. İtalya'ya başbakan olacak

Yaşı herkesi şaşırtıyor.. İtalya'ya başbakan olacak

DÜNYA Haberleri

Başbakan Enrico Latte'nin istifası sonrası Demokrat Parti lideri 39 yaşındaki Matteo Renzi ülkenin en genç başbakanı olma yolunda önemli bir adım attı.

İtalya'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Başbakan Enrico Letta'nın istifasının ardından yeni hükümeti kurma görevini Demokrat Parti (PD) lideri Matteo Renzi'ye verdi. nbsp; Cumhurbaşkanı Napolitano, bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de PD Genel Sekreteri Matteo Renzi'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Donato Marra, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Napolitano'nun hükümeti kurma görevini Renzi'ye verdiğini, PD liderinin de bu görevi kabul ettiğini belirtti.

Hükümeti kurmakla görevlendiren Renzi'nin, bugünden itibaren yeni hükümet için siyasi istişarelere başlaması bekleniyor.

EN GENÇ BAŞBAKAN OLACAK
Halen Floransa Belediye Başkanı olan Matteo Renzi'nin Perşembe günü yemin ederek ülkenin yeni başbakanı olabileceği belirtiliyor. 39 yaşındaki Renzi, ülkenin en genç başbakanı unvanını alacak.

İtalya'da Enrico Letta, partisinde yapılan oylamada yeni hükümet kurulması kararı alınmasının ardından görevinden Cuma günü istifa etmişti.

Enrico Letta liderliğindeki koalisyon hükümeti, yaklaşık 10 aydır iktidardaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...