Uçak kaçıran pilot sığınma talebinde bulundu

/ Kaynak: İHA
Uçak kaçıran pilot sığınma talebinde bulundu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Uçak kaçıran Etiyopyalı yardımcı pilot, uçak Cenevre Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra tutuklandı.

Roma seferi yaparken yardımcı pilot tarafından kaçırılarak İsviçre'nin Cenevre kentine zorunlu indirilen Etiyopya Havayolları uçağının yardımcı pilotu İsviçre'den sığınma talebinde bulundu.

30'lu yaşlardaki Etiyopyalı yardımcı pilot, uçak Cenevre Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra tutuklandı. Polis, Boeing 767-300 tipi uçağın mürettebatı ve 202 yolcusunun güvende olduğunu açıkladı. 702 uçuş numaralı uçak Etiyopya'nın başkenti Addia Ababa'dan ayrılıp Roma'ya inecekti. Kaptan pilotun tuvalete gittiği sırada, kokpitin kapısını kilitleyen yardımcı pilot uçağın kontrolünü ele geçirdi ve rotayı Cenevre'ye çevirdi. Korsan, İsviçre hava sahasının içinde bir süre tur attıktan sonra kontrol kulesinden iniş izni istedi. Kule görevlileri uçağı bir süre beklettikten sonra izni verdi. İnişten sonra korsan pilot, halat yardımıyla kokpit penceresinden polis ablukasının içine indi. İsviçre polisi korsanın silahsız olduğunu ve sığınma talebinde bulunduğunu belirtti. Olay süresince kapalı olan Cenevre Uluslararası Havalimanı öğleye doğru yeniden açıldı.

Etiyopya Havayolları daha önce de korsan eylemlere maruz kalmıştı. 1996'da aynı hava yolu şirketine ait bir uçak kaçırılmış, yakıt sızıntısından ötürü Hint Okyanu'suna düşmüştü. 125 kişinin öldüğü olayda korsanlar Avustralya'dan iltica talep etmişti.

Bir pilotun uçak kaçırması çok alışılagelmiş bir durum değil. 1998'de Çin Havayolları'nın kaptan pilotu Tayvan'a giden yolcuları kaçırmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...