Savcı 18 yıl istedi, mahkeme beraat ettirdi

Savcı 18 yıl istedi, mahkeme beraat ettirdi

YAŞAM Haberleri

Konya'da boşanma davası açtığı 46 yaşındaki Mehmet Yıldız'ı, boğazından bıçaklayarak öldürdükleri iddiası ile yargılanan eşi beraat etti.

Konya'da 40 gün evli kaldıktan sonra boşanma davası açtığı 46 yaşındaki Mehmet Yıldız'ı, boğazından bıçaklayarak öldürdükleri iddiası ile yargılanan eşi 24 yaşındaki S.Y. ve 5 yıl birlikte yaşadığı sevgilisi 41 yaşındaki Ali V., 'olayı heyecan, korku veya telaştan, meşru savunma halinde gerçekleştirdikleri' gerekçesiyle beraat etti. Olay, yaklaşık bir yıl önce merkez Selçuklu İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi Maun Sokak'ta bir apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. TIR şoförü Ali V. ile 5 yıl birlikte yaşayan 1 çocuk annesi S.Y., kendisine resmi nikah yapmadığı gerekçesiyle ondan ayrılarak kamyon şoförü Mehmet Yıldız ile evlendi. Kendisine sürekli haraket ve şiddet gösterdiğini iddia ettiği Yıldız ile 40 gün evli kaldıktan sonra boşanma davası açan S.Y. evi terk ederek, daha önce birlikte yaşadığı A.V.'nin yanına döndü. Olay günü iddiaya göre cep telefonundan arayarak S.Y.'yi tehdit eden Mehmet Yıldız, elinde bıçakla eve geldi. Kapıyı açan A.V.'ye "Benim sorunum seninle değil, çekil önümden" diyen Yıldız, elinde bıçakla S.Y.'nin üzerine yürüdü. Bunun üzerine kavga çıktı. Yaşanan boğuşma sırasında Mehmet Yıldız boğazından yaraladı. 112 ambulansıyla hastaneye kaldırılan Yıldız, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. nbsp;Eve gelen polis ekipleri ise A.V. ile S.Y.'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde Mehmet Yıldız'ı kendisinin bıçakladığını ileri süren A.V. ve S.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
SAVCI 18 YIL İSTEDİ, MAHKEME BERAAT ETTİRDİ
Haklarında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sevgililer, önceki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ali V. ile S.Y. bugün Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılmadı. Sanık avukatlarının katıldığı duruşmada Cumhuriyet Savcısı, her iki sanığın da 18 yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise sanıklar Ali V. ile sevgilisi S.Y.'nin olayı heyecan, korku veya telaştan, meşru savunma halinde gerçekleştirdiklerine kanaat getirerek, beraat kararı verdi. Sanıklara ayrıca tutuklu bulundukları süre için tazminat hakkı tanındı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...