İkinci el otomobil fiyatları artıyor...

İkinci el otomobil fiyatları artıyor...

Ekonomi Haberleri

Sıfır otomobil satışlarında artan fiyatlar, ikinci el otomobil satanların da fiyat artışı beklentilerini artırdı.

Otomobillerdeki vergi artışı ve kur etkisi sıfır otomobil fiyatlarında ciddi artışlara sebep oldu. 2014 Ocak ayında ikinci el otomobil pazarında fiyatlar ve talep artmazken, şubat ayı ikinci elde çok adetli satılan, düşük bütçeli otomobillerde fiyat artışlarıyla başladı. nbsp;30.000 TL'nin altında sıfır otomobil satın almak neredeyse imkânsız oldu. İkinci el otomobil satıcıları ise bu artıştan avantaj sağlamayı bekliyor. Fiyat artışı son haftalarda daha çok adetli satılan, uygun fiyatlı otomobillerde görülmeye başlandı. Bayi kampanyalarının çokluğu ikinci el otomotiv pazarındaki beklenen fiyat artışının gecikmesinin en önemli sebebi olarak gösteriliyor. İkinci elde çok satılan Fiat Linea, Renault Clio Symbol gibi modellerde yüzde 5 ile 10 arası fiyat artışı görülmeye başlandı.Lüks otomobil satışında ise özellikle kur ve vergilerin etkisi çok daha fazla. Lüks otomobil satışı bu artıştan etkilenmezken, ikinci el lüks otomobil satışında da beklenenin aksine, fiyatlar düştü.

2000 CC ÜZERİ OTOMOBİLLERİN SATIŞINDA ARTIŞ YAŞANDI
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) raporuna göre 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, 1600cc altındaki otomobil satışlarında %2,96 ve 1600-2000cc aralığındaki otomobillerde %49,26 azalma görülürken, 2000cc üstü motor hacmine sahip otomobil satışlarında %6,57 artış yaşandı.

nbsp;İkinci el otomobil fiyatları artıyor...

Yeni Dacia Logan MCV yollarda
2006 yılındaki lansmanından bu yana Logan MCV, 40 ülkede yaklaşık 340 bin adet satış gerçekleştirdi. Türkiye'de ise lansmanı yapılan 2007 yılından itibaren 32 bin adet satış gerçekleştirildi. Satış rakamlarından aldığı güç ile Dacia, Türkiye'de Yeni Logan MCV'yi pazara sunuyor. nbsp;
Yeni Logan MCV tamamen yenilenen bir iç ve dış mekan tasarımıyla,Türkiye'de iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor: 1.2 16v 75bg benzinli ve 1.5 dCi 75bg dizel. 1.5dCi motor, segmentinin en düşük yakıt tüketimi (3.9 litre/100 km) ve düşük CO2 (103 g CO2 / km) salımına sahip. Ayrıca dizele ekonomik bir alternatif olarak orijinal fabrika çıkışlı LPG seçeneği de mevcut. Yeni Logan MCV 19 Şubat 2014 tarihinde 33.800TL'den başlayan fiyatlarla ve tek donanım seviyesi (Ambiance) ile pazara sunuluyor.
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Yeni Logan MCV, hem özel hem profesyonel kullanıcılar için son derece uygun bir alternatif. Uygun fiyatı ile sıfır km otomobil sahibi olma fırsatı sunan Yeni Logan MCV geniş ailelerin ekonomik çözümü olacak." dedi.

HEM PLUG-IN HEM HİBRİT nbsp;HEM DE 4X4
2012 Paris Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanı yapılan ve dünyanın ilk plug-in hibrit 4x4 aracı olan Outlander PHEV lansmanı 4-5 Şubat 2014 tarihlerinde Barselona'da gerçekleşti. 2.000 kilometrelik Asia Cross Country Rally gibi zorlu bir parkuru sorunsuz tamamlayan Outlander PHEV, Avrupa'da (Hollanda ve Kuzey Avrupa ülkelerinde) nbsp;şu ana kadar 8.197 adet sattı.
Hem elektrikli hem de benzinli motor ile donatılan Outlander PHEV'de 2.0 lt. benzinli motor, 12 kWh lityum-iyon batarya, 70 kW jeneratör, ön ve arka tarafında 60 kW'lık iki elektrik motoru bulunuyor. nbsp;

KÜÇÜK VE GÜÇLÜ AUDİ S1
Audi ilk gösterimini Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapacağı üç kapılı S1 ve beş kapılı S1 Sportback modellerini tanıttı. Küçük kompakt segmentin sürekli dört tekerden çekişli ilk modeli olan S1, 231 HP güç üreten 2.0 TFSI motoru ile 0'dan 100 kilometreye 5.8 saniyede çıkıyor
Seksenli yıllarda Dünya Ralli Şampiyonası'nda efsaneler oluşturan model, şimdi seri üretim versiyonu ile geri döndü. S1'in iki seçeneğinde de yer alan 2.0 TFSI motoru, 231 HP'lik güç üretiyor.Saatte azami 250 kilometre hız yapabilen S1'in, yakıt tüketimi ise 100 kilometrede sadece 7.0 litre. nbsp;

ECO MARATON HAZIRLIKLARI
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Ae2 Project ekibi, dünyanın farklı üniversitelerinden birçok takımın mücadele edeceği alternatif enerji sistemli araçların mücadele ettiği Shell Eco-Maraton'a iddialı hazırlanıyor.
Shell'in, enerji alternatifleri ile çalışan araçları teşvik etmek için her yıl düzenlediği Shell Eco-marathon bu sene 15-19 Mayıs tarihleri arasında Roterdam'da gerçekleştirilecek: Maraton'a nbsp;Türkiye'den 20 ekip katılma hakkı kazandı. 2011 yılında tasarladığı araçla 25 kuruşluk enerji ile 437 kilometre yol kat etmeyi başaran Yıldız Teknik Üniversitesi Ae2 Project ekibi, bu sene mesafeyi en az iki katına çıkarmayı hedefliyor.

nbsp;İkinci el otomobil fiyatları artıyor...
ELEKTRİKLİ nbsp;TOYOTA KABLOSUZ ŞARJ EDİLECEK...
Hibrit otomobil üretiminde dünya lideri Toyota, bir yeniliğe daha imza atarak elektrik motorlu otomobiller için kablosuz pil şarj sistemi testlerine başlayacağını duyurdu. Hibrit otomobil satışları 6 milyon adeti aşan Toyota, Plug-in Hybrid ve elektrik motoru ile çalışan araçlar için yeni geliştirdiği kablosuz pil şarj sisteminin teknik testlerine şubat ayı sonunda başlayacak. Kablosuz şarj sistemiyle elektrik motorlu otomobillerin aküleri 90 dakikada şarj edilebilecek.
Toyota tarafından yapılan açıklamada; yeni kablosuz şarj sisteminde manyetik rezonans teknolojisi kullanıldı. Yakın gelecekte pazara sunulması planlanan manyetik rezonans iletici aktarım sistemi; zeminde bulunan bir bobin sayesinde elektriği nbsp;araçta bulunan ikinci bobine iletiyor ve akünün şarj olmasını sağlıyor.

Adapazarlı Verso'nun Türk mühendisi
Toyota Verso'nun yeni turbo dizel modeli 1,6 lt D-4D Nice'te düzenlenen basın lansmanı ile tanıtıldı. Toyota Türkiye Adapazarı Fabrikası'nda üretilen Verso'nun BMW işbirliği ile geliştirilen 112 beygir gücündeki motoruyla 1,6 dizelde, 6 ileri vitesli şanzıman kullanılıyor. Euro 5 uyumlu motor 4,5 lt/100 km'lik düşük yakıt tüketimi ve 119 gr/km CO2 emisyonu ile de dikkat çekiyor. Verso 1,6 lt D-4D Türkiye'de 79.800 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Türk mühendis Mehmet Kılıç ise Avrupa'da tasarlanıp, geliştirilmek üzere onay almış 2013 Verso modelinin "Assistant Chief Engineer- Baş Mühendis Yardımcısı" pozisyonuna tayin edildi. Mehmet Kılıç Toyota organizasyonu içerisinde bu göreve tayin edilen nbsp;"Japon olmayan, Avrupalı ve Türk" ilk kişi ünvanına sahip.

nbsp;İkinci el otomobil fiyatları artıyor...

HAFTANIN OTOMOBİLİ
TOYOTA VERSO
Fiyatı: 66.860 TL'den başlıyor

ARTILARI
gt; Öncelikle aynı hafta içinde yenilenen ve eski Toyota Verso'yu aynı anda test etme imkanı buldum. Verso geniş iç mekanı, kullanım kolaylığı, sağlamlığı, verdiği güven hissi ve sürüş keyfiyle kendini çok sevdirdi. Özellikle yenilenen Verso'daki süspansiyon iyileştirmeleri, iç mekandaki döşemelerde donanım artıları ve tabii ki BMW ile işbirliği yaptıkları turbo dizel motor yeni Verso'da en sevdiklerim oldu. Benzinli Verso ise çok uzun kilometreler gitmiyorsanız, yakıt tasarrufunu bir kenara bırakabilirsek, hem kullanım keyifli hem de performansı başarılı bir motora sahip.


EKSİLERİ
gt; 1.6 Dizel'de otomatik vites seçeneği henüz yok. Basın toplantısında ne zaman geleceğini sorduğumuzda dizel 1.6 lt motorda otomatik talebinin sadece Türkiye ve İsrail'den olduğunu ve toplamda model başına 8000 adet satış olmadıkça maliyetin otomatik vitesi kurtarmadığını öğreniyoruz. Şimdilik 1.6 litre'ye otomatik vites yok. nbsp;Orta konsolda eşya koymak için yer seçeneği biraz kısıtlı. Yakıt tüketimi benzinli modellerde biraz yüksek.


Teknik özellikleri
gt;1.6 litre benzinli (132 bg) düz vites, 1.8 litre benzinli (147 bg) otomatik vites, 1.6 litre dizel (112 bg) düz vites

Öne çıkan rakipleri:
gt; Renault Grand Scenic, Ford C-Max, nbsp;Peugeot 5008, Citroen C4 Picasso

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...