'Suriye'de savaşmaya devam'

'Suriye'de savaşmaya devam'

DÜNYA Haberleri

Nasrallah, militanlarının Suriye'deki iç savaşta, Esad güçlerinin yanında savaşmaya devam edeceğini söyledi.

"Hizbullah'ın şehit liderlerini anma" töreninde konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Arap dünyasındaki siyasi güçleri, Suriye'deki iç savaşı sona erdirmeye çağırdı. Suriye'de El Kaide bağlantılı radikal Sünni militanlara karşı savaştıklarını iddia eden Hizbullah lideri Nasrallah, Suriye'nin Sovyetler Birliği'nin çekilmesi sonrasında Afganistan'ın yaşadığı duruma düşmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Suudi Arabistan ve diğer ülkeleri ikiyüzlülük ve muhaliflere destek vermekle suçlayan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Hizbullah'ın Suriye'deki varlığı, hükümet güçlerinin başkent Şam ve Lübnan sınırındaki bölgelerde denetimi güçlendirmesine yardımcı olmak" dedi.

Lübnan'daki patlamaları gerçekleştirenlerin tekfirci gruplar olduğunu iddia eden Nasrallah, ABD ve İsrail'i ülkesindeki "tekfirci grupları desteklemekle" suçladı.

ABD ve İsrail'i çıkarlarını elde edebilmek için bu grupları desteklediğini belirten Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnanlıları fitnelere karşı koymak için birlik olmaya çağırdı.

'SURİYE'DEN SONRA HEDEF LÜBNAN'

Nasrallah bu grupların önceliğinin Suriye'yi yok etmek ve daha sonra da Lübnan'a gelmek olduğunu savundu.

ABD-İSRAİL İTTİFAKI
Filistin davasına da değinen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD'nin özellikle de bu vakitte Filistin davasının tamamen sonlandırılmasına olağanüstü önem vermesine hayret ettiğini söyledi.

Nasrallah, "Arap ve İslam ülkeleri kendi işleriyle meşgul olurken Filistin davasının ortadan kaldırılması için ABD-İsrail ittifak yaptılar" dedi.

NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...