Irak'ta taraflar petrol'de mutlu sona yaklaştı

/ Kaynak: AA
Irak'ta taraflar petrol'de mutlu sona yaklaştı

Ekonomi Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile merkezi Bağdat hükümeti arasında yaşanan bütçe ve petrol ihracı krizinde tarafların çözüme çok yakın olduğu bildirildi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşme sonrası Maliki'nin basın bürosundan yapılan açıklamada, "Bağdat ve Erbil heyetleri Nuri Maliki ve Neçirvan Barzani başkanlığında toplandılar. Sıcak bir ortamda geçen görüşmede iki taraf da çözüme çok yakın olduklarını ve bir sonuca varmakta kararlı olduklarını dile getirdi. Kısa bir zamanda taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık konularının çözüme kavuşturulması için acele edilmesi gerektiği vurgulandı" denildi.

- Karşılıklı çözüm önerileri sunuldu

IKBY hükümetinin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada ise Barzani ve beraberindeki heyetin, Başbakan Maliki ile yapılan görüşmeden sonra Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani başkanlığındaki heyetle bir araya geldikleri belirtildi. Toplantının olumlu ve sıcak bir havada geçtiği aktarılan açıklamada, tarafların birbirine karşılıklı çözüm önerileri sunduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"İki hafta önce ortaya konulan çözüm önerileri ve yol haritası detaylarıyla tartışıldı. İki taraf da kendileri açısından doğru olan önerileri ortaya koydular ve bir sonuca varmaya çalıştılar. Görüşmede, Erbil heyetinin sunduğu önerilerin, Bağdat hükümetince değerlendirilerek karara varılması noktasında uzlaşıldı. Ayrıca Bağdat'ın teklifleri de Erbil heyetince değerlendirilecek."

Açıklamada, kesin bir sonuca varmak ve bütün Irak halkının faydasına olacak bir sonuç elde etmek için tarafların tekrar bir araya geleceği bildirildi.
Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet, Bağdat temaslarından sonra Erbil'e döndü.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...