İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan çarpıcı şike yorumu

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan çarpıcı şike yorumu

SPOR Haberleri

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de çarpıcı açıklamalarda bulundu

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Avukat Hakan Orhan ve Hukukçu Atilla Dilaver ile CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge'de gündeme ilişkin soruları cevapladı.Geçtiğimiz hafta Aziz Yıldırım'ın katıldığı programı izlediğini belirten Hacıosmanoğlu Aziz Yıldırım için "İşledikleri suçu örtmeye çalıştılar.Türk halkı artık bunlara aldanmıyor" dedi.İşte Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;
- Aziz Yıldrım'ın programını kısmi olarak izledim. İşledikleri suçu örtmeye çalıştılar. Türk halkı artık bunlara aldanmıyor. Yıllardan beri anlatıyorum namuslu kardeşlerimiz çok iyi anlıyor. Kamuoyunda algı yönetimi yapanların işlenen suçların nasıl örtpas etmeye çalışacağız çabalarını bu programda açığa çıkaracağız.
- Bu program tarihe not olarak düşecektir. Kendi içimizde bir konu. Sorunları kendi içimizde halletmemiz lazım. Bu olayların altında yatanlar kişisel ihtiraslar var. Eğer amaç karşılıksız hizmetse ülkemizde binlerce dernek var, orda görev alanların hepsi topluma faydalı olmak adına yapıyor.

"TRABZONSPOR KENDİ EMEĞİ İLE BAŞARILAR ELDE ETMİŞTİR"

- Trabzonspor saha dışı eylemleri ile bir başarısı yok, kendi emeği ile başarılar elde etmiştir. Sadece 4 şampiyonluğu elinden çalınan takımız. Bizim yöneticilerimiz de kendi çıkarları için mücadele etmiştir.
- 3 Temmuz süresi başlamadan 2 ay önce yaşananların hepsini maç maç anlattım. Yaşananları hakkaniyet içinde değerlendirilirse herşey apaçık ortada.
- Fenerbahçe 17 aralıkla 3 Temmuzu aynı yerde tutuyorlar. Paralel bir güçten bahsediyorlar. Ben suç işlemedim diyen bir insan mutlaka bir suç atacak bişey bulur. Yeniden yargılanma talep ediyorlar.

"FENERBAHÇE MANİPULE YAPMIŞ"

- Fenerbahçe eldeki delilleri yok sayıp yeniden yargılanmak istiyor. Öyle bir şey olamaz. Teknik takiple fiziki takiplerin hepsi birbirini tutuyor. Bu delilleri nasıl yok sayarsınız. Fenerbahçe manipule yapmış, başarıları saha dışında yakalama peşinde gitmiş ve başarı yakalamış.
- Delilleri ortadan kaldıralım diyorlar ve Paralel Devleti suçluyorlar. 6 ay içinde 30'a yakın sim kart neden kullanmak ister insan. Benim tek telefonum var herşeyimi telefonda konuşuyorum kimseden sakladığım bişey yok. Kayıtlar gayrı resmi illegal de olsa bu konuşmaları yaptılar.

"17 ARALIK İLE 3 TEMMUZ'U KARIŞTIRAMAZSIN"

- Bunların hepsi o zamanın görevlilerinin yaptığı bir operasyondu. O olaylarla 17 Aralık'ı karıştıramazsın. Burda şike yapılmış insanların hayalleri çalınmış. 17 Aralık operasyonu ile 3 Temmuz'u karıştıramazsın.
- Kim söylüyosa yanlış söylüyor kim şike yok diyosa namuzssuzun dik alasıdır. TFF bunu örtbas etmeye çalışıyor. Haksızlıklarını 17 Aralık operasyonunu kullanarak saklamaya çalışıyorlar.

"BİZ HUKUK DIŞINA ÇIKMADIK"

Avukat Hakan Orhan:
- Biz bütün yargılama boyunca hukukun dışına çıkmadık. Adil bir yargılama yapıldı ama sadece TFF'nin verdiği karar adil değildi. Ergenokanla şike davasının farkı deliller ileriye yönelik toplanmış.
- ÖYM'ler 2005 yılından beridir var. Bir sürü örgüt davasına baktılar ve karar verdiler. Bu mahkemeler her davada adil oldular da şike demi adaletsiz oldular.
- Cezaevleri ben suçsuzum diyenlerle dolu... Çağdaş hukuk sitemlerinde ülkeyi yönetenler yargı ile alakalı bukadar demeç vermezler. Fenerbahçe neden şimdi başbakanın sözlerini delil olarak kullanıyorlar.

"UEFA NEDEN FENERBAHÇE'YE CEZA VERDİ?"

Avukat Atilla Dilaver:
- Suçlu cezasını çekecektir, bizim için önemkli olan disiplin yargılaması yani sportif yargılamasıdır. CAS şikeyi tespit etti. Bu gezegende şikenin varlığını tespit etmeyen bir spor kurumu kalmadı.
- Fenerbahçe taraftarları hukun içinden gelen her kararı şok olarak algıladılr. Çünkü kendilerine gerçekler anlatılmadı. UEFA onlara neden ceza verdi neden açıklamıyor Fenerbahçe.

"GEREKÇELİ KARARI AÇIKLAMIYORLAR"

- İddianamede yer almayan çok şey var polis fezlekesinde. TFF, Tahkim ve PFDK'nın hiçbir gerekçeli kararını açıklamıyor. Özellikle şikenin gerekçeli kararını açıklamıyorlar.
- Aziz Yıldrım Manisaspor'a 400 bin dolar borç verdim diyor, muhasebe kayıtlarında görülmesinde lazım Manaisaspor maçı bittikten sonra İlhan Ekşioğlu Aziz Yıldrım'ı arıyor ve başkanım burda bir ekim yaptıysak kimse çalışmıyor diyor.

"BİZ İDDİANAMENİN HEPSİNE DE KATILMIYORUZ"

- 'Sivasspor'a balıklar hazır' tapesi delil kabul edilemez. Tek başına tapenin delil olmasını kabul edemeyiz. Ayrıca bu tapede iddianameye koyulmadı. Biz iddianamenin hepsine de katılmıyoruz. Bazı isimlerin iddianamede neden yer aldığını ya da bazı isimlerin neden yer almadığını anlayamıyoruz.
- TFF'de biliyor şikenin yapıldığını. FIFA'ya başvurduğumuzu Federasyona ilettik. Avrupa'nın süper devletlerine bile ceza verdiler.
(ENSONHABER )

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...