Taşeronluk sistemine madencilerden protesto

Taşeronluk sistemine madencilerden protesto

Ekonomi Haberleri

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Tesisleri'nde çalışan maden işçileri, TTK Genel Müdürlüğü önünde taşeron uygulamalarını protesto ettiler.

Ellerinde pankart ve dövizlerle birlikte taşeron sistemine karşı olduklarını açıklayan işçiler adına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş basın açıklaması yaptı. Alabaş, şöyle konuştu: "TTK Armutçuk müessesesinde taşeron uygulamalarıyla ilgili ihale süreci başlatılmıştı. TTK, müessesede taşeron uygulamalarından rahatsızdık. Bunu dile getirmiştik. Bugün bu ihaleye teklif verme sürecinin son günüdür. Biz son gününde de TTK Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptık. Armutçuk Müessesesi bizim metan yoğunluğu ve yangına meyilli ocaklarımızdan birisidir. Taşeron uygulamaları sona ermelidir." Bir süre oturma eylemi yapan işçiler olaysız daha basın açıklamasının ardından dağıldılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...