Savaştan kaçtılar, sokakta kaldılar

/ Kaynak: İHA
Savaştan kaçtılar, sokakta kaldılar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde günlerdir sokakta yatan Suriyeli bir aileye Karamürsel Belediyesi sahip çıktı.

Karamürsel sahilinde akşam saatlerinde bank üzerinde uyuyan Suriyeli aile vatandaşlar tarafından fark edildi. Suriye'deki iç savaştan kaçtıklarını belirten ailenin büyük oğlu, gidecek bir yerleri olmadıkları için günlerdir sokaklarda yattıklarını ifade etti. Evlerini ve yakınlarını Suriye'de iç savaşta kaybettiklerini belirten ailenin büyük oğlu, Suriye'de yaşananları anlatarak, "Biz oradan zorluklarla Türkiye'ye sığındık. İş bulmak ve düzgün bir yaşam sürdürmek için buralara geldik. Suriye'de çok acı şeyler yaşadık. Her şeyimizi orada kaybettik. Buralarda perişan olduk sokaklarda yatıyoruz. Binlerce aile bu durumda. Türk halkı sağolsun bize sahip çıkıyor" şeklinde konuştu.

Suriyeli ailenin sokakta kaldığını öğrenen Karamürsel Belediyesi ekipleri, Suriyeli aile için kalacak yer temin etti. AK Parti Karamürsel Belediye Meclis Üyesi Ahmet Utaş, Suriyeli aile için kalacak yer ve ihtiyaçlarının giderilmesi için harekete geçtiklerini belirtti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...