Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Basına 'Paralel' sansür girişimi sonuçsuz kaldı

Basına 'Paralel' sansür girişimi sonuçsuz kaldı

GÜNDEM Haberleri

Savcı Celal Kara, Başbakan'ın eleştirilerini haber yaptığımız için gazetemize suç duyurusunda bulundu. Ancak, sonuç alamadı.

Savcı Celal Kara,Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonuna ilişkin dile getirdiği eleştirilerini haber yaptığımız için gazetemize suç duyurusunda bulundu. Ancak, savcılar, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.Savcı Kara, Erdoğan'ın 23 Aralık 2013'te Giresun ve Trabzon'da yaptığı konuşmalarda kullandığı "Yolsuzluk sadece kılıf, oyuna gelmeyin" ifadelerini haberleştiren gazetemizle, aynı gün köşelerini bu konuya ayıran yazarlarımız Rahim Er, Fuat Bol, Nuri Elibol ve Ercan Gürses hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhuriyet Savcısı Nevin Özkan da bunun üzerine soruşturma başlatmıştı. Kara, ayrıca Yıldıray Oğur'un 18 Aralık, Ahmet Sağırlı'nın ise 20 Aralık'taki köşeleriyle ilgili de aynı yola başvurmuştu.
17 Aralık darbe sürecinin aktörlerinden Celal Kara, bu kadarla da yetinmeyip, nbsp;en az bu suçlama ve soruşturmalar kadar "akla ziyan" bir adım daha attı. Açıktan basını sindirme çabasına girişen Kara, Başbakan'ın, "Gizli kalması gereken ses kayıt ve fotoğrafları yayınlayarak, yayın yoluyla suç işleyenler ifadeye dahi çağrılmazken; benim sözlerimi manşete çekti diye gazete yöneticileri ifadeye çağrılıyor" sözlerine yer verdiği gerekçesiyle gazetemiz hakkında bir suç duyurusunda daha bulundu.
Ancak Savcı Kara'ya en anlamlı cevabı meslektaşları verdi. Erdoğan'ın sözlerini yazan gazetemizi "Basın yoluyla iftira, hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs"le suçlayan Kara'nın başlattığı soruşturmaların tamamı sonuçlandı. Önce iddiaları inceleyen Cumhuriyet Savcıları Nurten Altınok ve H. Hasan Bölükbaşı yetkisizlik kararı verdi. Dosyaların geri döndüğü Savcı Nevin Özkan da iddiaları inceledi. Dosyaları kapatan savcının kararında, "…düşünce açıklama, bilgi verme ve eleştiri sınırları içerisinde kalındığı; bu haliyle hakaret, iftira ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarının oluşmadığı anlaşıldığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği" ifadeleri yer aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...