Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genler kansere karşı güçlendirilecek

Genler kansere karşı güçlendirilecek

SAĞLIK Haberleri

Türk ve Fransız bilim adamları, kanser tedavisinde kullanılan ilaçların sadece kanserli hücreleri etkilemesini sağlamak amacıyla ortak çalışma yürütüyor.

Türk ve Fransız bilim adamları, TÜBİTAK ile Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ortaklığında yürütülen projeyle genlerin kodlanarak kanser tedavisinde kullanılan ilaçların, sadece kanserli hücreleri etkilemesini sağlamak üzere çalışıyor. Türkiye'den İzmir Ekonomi ve Dokuz Eylül üniversiteleri ile Fransa'dan Sorbonne, Paris Est ve Kuzey Paris üniversitelerinden farklı bilim dallarındaki akademisyenler, insan genetiğini kanser hücresine karşı güçlendirmek üzere bir araya geldiler. Projenin yürütücülüğünü üstlenen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş, kullanılan ilacı bir hücrenin içine alıp almamasına genlerin karar verdiğini belirterek, "Kanser tedavisinde belirli genleri etkisiz hale getirmeyi ya da bazı genleri daha etkin hale getirmeye çalışıyoruz. 'Genlerin birbirleriyle etkileşimlerini nasıl kontrol ederiz' sorusunun cevabı üzerinde duruyoruz" dedi. Çalışmalarını gen haritası tamamen bilinen tek canlı olan kolibasili üzerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Güzeliş, bu şekilde nihai hedeflerinin kanser için ilaç üretilmesi olduğunu belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...