Başbakan Erdoğan: Yapılanlar düpedüz casusluk operasyonu

Başbakan Erdoğan: Yapılanlar düpedüz casusluk operasyonu

Politika Haberleri

Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapılanların 'Casusluk operasyonu' olduğunu kaydetti.

Haftalık Meclis Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap eden Başbakan Erdoğan gündeme ilişkin pek çok konuya değindi, 17 Aralık operasyonunun 'Casusluk operasyonu' olduğunu belirtti. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm;
CHP ve MHP tarihleri boyunca hiç böyle acınacak duruma düşmemişti. MHP ve CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime Allah sabır versin d iye dua ediyorum. Son günlerde bu paralel yapı ve onun arkasına taktığı kesimlerce çözüm süreci de hedef alındı. Diğer bölgelerde de hükümetin taviz verdiği iddia edilerek kişileri kışkırtmaya çalışıyorlar. Hamdolsun benim kardeşlerim kışkırtmalara gelmiyor. 30 Yıldır devam eden süreç son bir yıldır durmuş vaziyette. Hiç bir yasa maddesini çiğnemedik meşruiyetten ayrılmadık. Siyaseti devreye aldık ve meselenin demokrasiyle çözülmesi için samimi gayret sarfettik. Oluşan kalıcı bahar havasından 77 milyon vatandaşım da memnun. Türkiye genelinde olayı etnik unsurlar bazında da inceledik buralarda da güzel gelişmeler var.

Ekonomiye saldırdılar güçlü ekonimiyi yıkamadılar, istikrara saldırdılar bozamadılar, demokrasiyi de yıpratamayacaklar. Tam tersine demokrasi buradan da güçlenerek çıkacak. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Bu aziz millet zaten bunlara da geçit vermeyecek. Bir gazete MİT'in tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Tırları sanki düşman tırlarıymış gibi durduruyorlar. MİT mensuplarını yüzbaşıyı indirip darp ediyorlar. Sadece AK Parti'li değil CHP'li MHP'li kardeşlerimin bu görüntülere bakıp işin ciddiyetini görmelerini rica ediyorum. İnsan sorar kim bunlar, bu hangi ülke kimin jandarması. Paralel yapı jandarmadaki uzantılarını da yanına alarak yasadışı operasyon yapıyor. Bu bir istiklal mücadelesi sürecidir. Bu operasyon altını çiziyorum düpedüz casusluk operasyonudur. Buradaki ayrıntılar ortaya çıktığında bu operasyonda kimin ne yaptığı milletim daha net görecektir. Şunu birbirinden ayırmamız lazım. TSK'nın özellikle o nezih yapısı farklı ama oraya da bu sızmaları yapmış durumdalar. Biz 17 Aralık'tan bu yana ortaya atılan tüm iddialara tek tek cevap vereceğiz. Allaha şükür cevap veremeyeğimiz soru yok, iddia yok. Bu hainlerin paralel yapının gündemi esir almasına da izin vermeyeceğiz. Bu paralel yapı cHP ve MHP'ye yem atıyor onları besliyor.

Gezi olaylarında malum medya Palalı bir kişinin peşine düştü. Haftalar sonra CHP kendi tuzağına düştü. Kendi attıkları manşete düşecekler. Sadece iki hafta içinde Ankara'da İstanbul'da metro hatları açtık, hastaneler açtık. Geçen hafta Türksat 4A uydumuzu uzaya fırlattık. Bizim gündemimizde bunlar var. Peki bunların gündeminde ne var? Yalan var iftira var. Bunların çektiği tuzağa düşmeyeceğiz. Bunların değil milletimizin istikametine ram olacak o istikamette yürümeye devam edeceğiz. Vakti zamanı geldiğinde her hadise aydınlanacak. Her meselede unutmayın şaşmaz terazi olacak.

Yunus Emre Arvas / TG.COM.TR

Başbakan Erdoğan Grup Toplantısı'nda konuştu


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...