Altın 3,5 ayın zirvesinden döndü

Altın 3,5 ayın zirvesinden döndü

Ekonomi Haberleri

1.328,93 dolardan başlayan altının ons fiyatı en yüksek 1.332,30 doları gördükten sonra düşüşe geçerek 1.320 doların altına geriledi.

ABD'de geçen hafta açıklanan perakende satış verilerinin beklentilerin altında kalması, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı gibi büyümenin öncü göstergelerindeki zayıflama ve Çin'den gelen fiziki talepten destek bulan altının ons fiyatı, dün son 3,5 ayın en yüksek seviyesi olan 1.330 dolara kadar yükseldi. Analistler, dünkü resmi tatilin ardından haftaya bugün başlayan ABD piyasalarında New York Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini belirterek, altının ons fiyatında yılbaşından bu yana devam eden yükseliş trendi nedeniyle teknik seviyelerin de öneminin arttığını kaydediyor. Altının ons fiyatında 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1.325 doların üzerinde kalınması durumunda 1.338 dolar seviyesinin direnç olarak takip edileceğini ifade eden analistler, kar satışlarının devam etmesi durumunda ise 1.300 doların destek konumuna gelebileceğini öngörüyor. Altının ons fiyatında 1.300 doların üzerinde kalınması durumunda yükseliş eğiliminin korunacağına dikkati çeken analistler, uzun vadeli yükseliş trendinden bahsedebilmek için ise 1.338 ve 1.360 dolar seviyelerinin aşılması gerektiğini vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...