Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan açıklama! Sınırda sıcak anlar

TSK'dan açıklama! Sınırda sıcak anlar

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Suriye sınırında güvenlik güçleri ve kaçakçılar arasında sıcak temas yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakol Hatay Narlıca Komutanlığı sorumluluk sahasında, bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından icra edilen gözetleme faaliyeti esnasında, Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede Suriye'den Türkiye'ye doğru 10 yaya şahsın yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: nbsp;"Tespit edilen bu durum üzerine, bölgede görevli söz konusu MYKU, bahse konu şahısların bulunduğu mevkiye intikal etmiş ve şahıslara, hududa yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça uyarılar yapmıştır. "DUR'' ikazına uymayan şahısların, sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüse devam etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapılmıştır. Yapılan bu uyarı atışı üzerine anılan şahıslar, Suriye tarafına geldikleri istikamete kaçarak gözden kaybolmuşlardır. Bilahare şahısların kaçtığı bölgeden, hudut hattına doğru ve MYKU personeli üzerine Kalaşnikof Piyade Tüfeği ile ateş açılmıştır. MYKU personeli tarafından ateşe ateşle karşılık verilerek, yasa dışı geçiş girişimi engellenmiştir."
Olayla ilgili olarak Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığına bilgi verildiği kaydedildi.
Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...