Mısır'da darbe uygulamaları protesto edildi

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbe uygulamaları protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'daki gösterilerde hayatını kaybeden 37 kişi 6'ncı yılında anıldı.

Mısır'da düzenlenen gösterilerle darbe sürecindeki uygulamalar tel'in edilerek, Ebu Za'bel hapishanesine götürülürken gazla boğularak ölen 37 kişi, ölümlerinin 6'ncı ayında anıldı. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi dün ülke genelinde "Ebu Za'bel Sanıkları Nakliye Olayı" adıyla bilinen olayların 6'ncı ayında gösteri çağrısında bulundu.

Kahire'nin güneyinde Minya vilayetine bağlı Samallut ve Şarkıye'ye bağlı Bilbis kentinde darbe karşıtları Ebu Za'bel olayını tel'in etti.

Gösterilerde rejimin darbe karşıtlarına uyguladığı gelişi güzel tutuklama eylemleri ve yargının katilleri koruduğu dile getirildi.

Ordu ve Polis güçleri aleyhinde sloganlar atan göstericiler, Mursi posterleri ve Rabia işaretleriyle askerin yönetimden çekilmesini ve tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Rabia Meydanı'ndaki direnişçilerin 14 Ağustos'ta kanlı bir baskınla boşaltılmasından 4 gün sonra18 Ağustos 2013'te gözaltına alınan 37 sanık, hapishane nakil aracıyla Ebu Za'bel cezaevine taşınırken gazla boğularak öldürülmüştü.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...