BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Avcı dediğin böyle olur

Avcı dediğin böyle olur

Kütahya Avcılar Kulübü üyeleri, ecdadımız Osmanlı gibi aç kalan hayvanlar için doğaya et, arpa, buğday ve şeker pancarı bırakıyor.



KÜTAHYA (İHA)- Kütahya Avcılar Kulübü üyeleri, kış sebebiyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaban hayvanlarına yiyecek atıyor. Haftada 4 gün avlanmanın yasak olduğu Kütahya’da, Avcılar Kulübü üyeleri arpa, buğday, et ve şeker pancarlarını yanlarına alıp, dağ taş dolaşarak yaban hayvanlarına yiyecek olarak bırakıyor. Bu örnek davranışlarını 1995 yılından beri devam ettirdiklerini söyleyen Avcılar Kulübü Başkanı İbrahim Aksaz, kampanyalarına herkesin katılmasını istedi. Kış dolayısıyla aç kalan yaban hayvanlarının şehir merkezine kadar indiğini belirten İbrahim Aksaz, “Yırtıcı hayvanlar aç kalınca, keklik ve diğer kuşları yem olarak kullanıyor. Bu hayvanlar aç kalmadığı sürece kendilerini koruyabiliyor. İldeki kasap ve diğer kuruluşlardan et, arpa, buğday ve pancar alarak, yaban hayvanlarına bırakıyoruz. Avcılardan isteğim, şu günlerde torbalarına yem koyup, hayvanlara yiyecek atmaları. Yaban hayvanlarını yaşatmak insanlık görevimiz. Bizden sonraki nesillerin de yaban hayvanlarından yararlanmasını sağlamalıyız” dedi. Bu arada, Avcılar Kulübü üyeleri, yaban hayvanlarına yiyecek atıp şehre geri dönerken, yasak bölgede avlanan bir avcıyı yakaladılar. İsminin Ömer Saraç (49) olduğunu söyleyen avcı, karşısında Kütahya Avcılar Kulübü Başkanı İbrahim Aksaz’ı görünce neye uğradığına şaşırdı. Aksaz, cep telefonu ile jandarmayı arayarak, yasak bölgede avlanan avcıyı şikayet etti. Aksaz, daha sonra avcı Saraç’ı aracına bindirerek jandarmaya götürdü.
Kapat
KAPAT