Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HSYK düzenlemesi Gül'ün onayına sunuldu

/ Kaynak: AA
HSYK düzenlemesi Gül'ün onayına sunuldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

HSYK ile ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunuldu.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nın incelemesinin ardından TBMM Başkanı Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın imzasıyla Köşk'e gönderildi.

Anayasa hükmü gereğince özetle, Cumhurbaşkanı Gül'ün, kanunu 15 gün inceleme süresi bulunuyor. Cumhurbaşkanı'nın bu süre zarfında yasayı onaylayıp Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa göndermesi gerekiyor.

Gül'ün yasanın tamamını veya bazı maddelerini Meclis'e iade yetkisi de var. Bu durumda yasa veya iade edilen maddeler, tekrar Meclis komisyonu ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Yasa, TBMM Genel Kurulu'nda aynen kabul edilip Çankaya Köşkü'ne gönderilirse, Cumhurbaşkanı'nın ikinci kez iade hakkı bulunmuyor. Bu durumda ise Cumhurbaşkanı yasayı onaylayarak tamamını veya bazı maddelerini Anayasa Mahkemesi'ne götürebiliyor. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...