Esad kadın ve çocukları vurdu: 21 ölü

Esad kadın ve çocukları vurdu: 21 ölü

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının ülkenin güneyinde yer alan Dera kentine bağlı Münzeyrib beldesine düzenlediği hava saldırısında 21 kişi öldü.

Suriye Genel Devrim Konseyin'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının Dera'nın Münzeyrib beldesindeki yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi. Hava saldırı sonucunda yaralananların araçlarla beldedeki hastanelere kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu yerleşim yerlerine yapılan saldırıda onlarca evin hasar gördüğü kaydedildi.
Saldırı bölgesindeki sokakların insan cesetleriyle dolu olduğu değinilen açıklamada, "saldırı sonucunda bazı kişilerin başları, el ve ayakları koparak caddeye savruldu" denildi. SRGC, saldırıyı "katliam" olarak niteledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...