Korumalardan şok açıklama: Yanlış yazılmış

/ Kaynak: CHA
Korumalardan şok açıklama: Yanlış yazılmış

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Erdoğan'ın koruma polislerinin karakolda verdikleri ifadenin yanlış yazıldığı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 3'ü CHP üyesi 4 kişinin yargılandığı davada ifadelerine başvurulan başbakanlık koruma polisleri, Başbakana hakaret edildiğini bizzat duyduklarını söyledi. Kendilerine yönelik hakaret içerikli sözleri de sanıklardan duymadıklarını belirten koruma polisleri, yazım hatası nedeniyle tutanağa yanlış geçmiş olabileceğini söyledi.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri, ardından da kendilerini gözaltına almaya çalışan Başbakanlık koruma polislerine hakaret edip, görevlerini yapmalarına engel oldukları iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada CHP gençlik kolları üyesi ve üniversite öğrencisi olan sanıklar Deniz Tosyalı ve Koray Çağlıyan, CHP Kadıköy ilçe başkan yardımcısı ve matematik öğretmeni Burcu Kara, şoför Adem Malak hazır bulundu.

ŞİKAYETÇİ BAŞBAKAN ERDOĞAN DURUŞMAYA GELMEDİ

Olay günü Başbakan Erdoğan'a sanık Koray Çağlıyan'ın hakaret etmesinin ardından gözaltı işlemi için harekete geçen, ancak kendileri de hakarete maruz kaldıkları iddia edilen Başbakanlık koruma polisleri Murat Yeşilkaya, Mehmet Özpişkin ve Adil Kılıç da duruşmaya geldi. Hakarete uğradığı gerekçesiyle avukatı aracılığıyla şikayetçi olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile avukatı Ali Özkaya ise duruşmaya katılmadı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Hakim Mustafa Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, avukatı aracılığıyla davaya katılma talebinde bulunduğunu açıkladı. Sanıklar avukatı Efkan Bolaç, Başbakan Erdoğan'ın bizzat duruşmaya gelerek ya da talimatla ifade vererek katılma konusunda beyanda bulunması gerektiğini söyledi. Avukat Bolaç, ayrıca avukat Ali Özkaya'nın, Başbakan Erdoğan'dan aldığı avukatlık vekaletnamesini dava dosyasında göremediklerini söyledi. Hakim Erdoğan ise vekaletnameyi mahkeme kasasına koyduğunu söyledi. Ardından da Başbakan Erdoğan'ın katılma talebinin kabulüne karar verildi.

POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Başbakanlık koruma polisleri, davaya katılma talebinde bulunmadıklarını belirterek, zaten açılmış olan bir kamu davasının devam etmekte olduğu için sanıklardan da kendilerine yönelik hakaretleri nedeniyle şikayetçi olmadıklarını söyledi.

BAŞBAKAN'A YA DA KORUMALARINA HAKARET ETMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

Başbakan Erdoğan'ın, Barboros Bulvarı üzerinde makam aracıyla seyir halindeyken "Lanet olsun senin gibi diktatöre, Allah belanı versin" dediği iddia edilen Sanık Koray Çağlıyan, bu sözleri kullanmadığını, hakaret etmediğini söyledi. Çağlıyan, "İlk kez Başbakanlık konvoyunu görmüştüm. Elimi yukarı doğru kaldırarak 'Ne kadar çok araç var' dedim. 2-3 saniye sonra da koruma olduklarını sonradan öğrendiğim sivil kıyafetli kişiler beni, Başbakana hakaret ettiğim iddiasıyla gözaltına almaya çalıştılar." diye konuştu.

Sanıklar Burcu Kara ile Deniz Tosyalı da arkadaşları Çağlıyan'ı gözaltına almaya çalışan koruma polislerine hakaret ettikleri ve görevlerine yapmalarına engel oldukları iddialarını kabul etmedi. Sanık Adem Malak da şoför olduğunu, diğer sanıkları tanımadığını, olay yerinde sadece kendilerinin bu şekilde gözaltına alınmalarına tepki gösterdiğini söyledi.
Sanıklar avukatı Efkan Bolaç, Camları kapalı ve süratli giden bir araç içindeki koruma görevlilerinin, böyle bir hakaret edilmiş olsa bile duymalarının mümkün olmadığını öne sürdü. Bolaç, müvekkili Çağlıyan'ın el hareketini gördükleri için koruma polislerinin kendilerine vazife çıkararak böyle bir iddiada bulunduklarını söyledi. Bolaç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde benzer davalarla ilgili suç oluşmadığı, ağır eleştiri olarak kabul edildiğini belirterek Cumhuriyet Savcısının, devlet memuru sıfatıyla kendine vazife çıkarıp iddianameyi hazırladığını söyledi. Bolaç, "Savcılık makamı siyasete esir olmuştur. Adaletin tecelli etmesi mümkün değildir." dedi.

Koruma polisleri ise görevleri gereği camları açık gittiklerini ve dışarıdaki seslere karşı çok duyarlı olduklarını söylediler. Olay günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sanık Koray Çağlıyan'ın hakaret etmesi üzerine olaya müdahale etmek için yanına gittiklerini belirten koruma polisleri, diğer sanıkların tepkisiyle karşılaştıklarını söyledi.

KORUMA POLİSLERİ: İFADELERİMİZ KARAKOLDA YANLIŞ YAZILMIŞ

Hakim Erdoğan, sanıklardan Deniz Tosyalı "Siz faşit polissiniz", sanık Burcu Kara'nın ise "Biz direnişçiyiz, gözaltına alamazsınız, devletin köpekleri" şeklinde bağırdığını duyup duymadıklarını sordu. Koruma polisleri ise bu sözleri duyduklarını ancak kimlerin söylediğini görmediklerini söylediler. Hakim Erdoğan'ın, "Karakolda böyle ifade vermişsiniz." hatırlatması üzerine polis memurları, olayı aynen böyle anlattıklarını ancak yazım hatası nedeniyle tutanaklara yanlış yazılmış olabileceğini söyledi.

POLİSLERİN KARAKOL İFADELERİ BİRBİRİNİN AYNI

Hakim Erdoğan, Başbakanlık korumasında görevli üç polis memurunun ifadesinin de kelime kelime birbirinin aynı olduğunu eleştirdi. Koruma polisleri ise olayı hepsinin de aynı şekilde görüp, aynı şeyleri duyduklarını söylediler.
Duruşma, olay gününe ait kamera görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verilerek 17 Haziran 2014 tarihine ertelendi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...