AB'ye Ukrayna çağırısı

/ Kaynak: AA
AB'ye Ukrayna çağırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu grup liderlerinden Swoboda ve Verhofstadt, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i eleştirerek, AB'nin yeni strateji belirlemesini istedi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) ikinci büyük siyasi grup olan Sosyalistler ve Demokratlar'ın (S amp;D) lideri Hannes Swoboda, "Viktor Yanukoviç ((Ukrayna Cumhurbaşkanı), demokrasi karşıtı tutumda yeni bir düzeye ulaştı" dedi.Ukrayna'daki son gelişmeleri yaptığı yazılı açıklamada değerlendiren Swoboda, parlamenterlerin oy kullanmasının engellenmesinin, demokrasinin temel ilkesine yönelik korkutucu bir saygı eksikliğini gösterdiğini belirtti.
Tüm göstericileri barışçıl kalmaya çağıran Swoboda, "Ancak bugün demokrasiye karşı yapılan saldırıdan sonra Yanukoviç, pozisyonunun savunulamaz olduğunun farkına vararak bir kenara çekilmeli" ifadesini kullandı.
AP Liberal Grup lideri Guy Verhofstadt da Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın acilen AB dışişleri bakanlarını toplantıya çağırması gerektiğini kaydetti.
Verhofstadt, yazılı açıklamasında, bugünkü şiddetli ve kanlı çatışmaların AB'nin şu ana kadarki yaklaşımının etkisiz olduğunun açık işareti olduğunu bildirdi.
Gergin ve kutuplaşmış durumun şimdi, önceden tahmin edilemeyecek sonuçlarla kontrolden çıkmaya başladığını vurgulayan Verhofstadt, AB dışişleri bakanlarının güçlendirilmiş bir AB stratejisini göz önünde bulundurmaları gerektiğini kaydetti.
Verhofstadt, bu stratejinin ayaklarından birini de birey hedefli yaptırımlar ve bastırıcı önlemler alan yetkililerin malvarlıklarının dondurulmasını da içermesi gerektiğini söyledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...