Gürbüz Çapan adaylıktan çekildi

/ Kaynak: AA
Gürbüz Çapan adaylıktan çekildi

Politika Haberleri  / AA

Esenyurt'ta CHP'nin belediye başkan adayı Gürbüz Çapan adaylıktan çekilirken, yerine kardeşi Çetin Çapan aday oldu.

Çetin Çapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan'a, "suç işlemek için örgüt kurmak" ve "rüşvet vermek" suçlarından verilen 5 yıllık hapis cezasını onadığını hatırlattı. Gürbüz Çapan'ın Esenyurt'ta tekrar aday olması üzerine bu kararın hızla alındığını ileri süren Çetin Çapan, "Aslında cezaevine girmek gibi bir durumu yok. İnfazını tamamlamış durumdaydı. Memuriyetten men kararını da geri alma gibi bir nbsp;durumu vardı ama partiyi zor durumda bırakmamak adına adaylığını geri çekti. Küçük bir ihtimal de olsa adaylığı düşebilirdi. Burada Gürbüz Çapan, tavrını sergiledi. Partiye 3 aday önerdi. Hatta o kişilerin içinde ben yoktum. Partinin ilgili kurulları tabanın isteği üzerine beni aday yaptı. Güvenlerine layık olmaya çalışacağım" diye konuştu. nbsp;
Ağabeyi Gürbüz Çapan'ın de kendisine destek vereceğini ifade eden Çetin Çapan, "Ekip olarak kampanya sürecini yürüteceğiz. Ağabeyim de işin başında olacak" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...