'Cancun Kriteri' tavizsiz şekilde hayata geçecek

'Cancun Kriteri' tavizsiz şekilde hayata geçecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin bazı çekinceler koyduğu düzenlemelere ilişkin yeni adımlar atılacak. Bunlardan biri de Meksika Cancun kararları.

Başbakan Erdoğan'ın bugün kamuoyuna açıklayacağı Seçim Beyannamesi'nde çevresel hedeflere de yer verildi. En dikkat çekeni, Türkiye'nin daha önce bazı çekinceler koyduğu düzenlemelere ilişkin atılacak adımlar oldu. Bu çerçevede, başta AB standartları olmak üzere, Kyoto Protokolü ve Meksika Cancun İklim Değişikliği Konferansı kararlarının "tavizsiz" hayata geçirileceği vurgulandı. 193 taraf ülkenin kabul ettiği Cancun metni; küresel ısınmanın sanayileşme öncesi seviyenin 2 santigrat derece fazlasını aşmaması gerektiğini içeriyor. Beyannamedeki diğer hedefler şöyle: "Ömrünü tamamlamış araçlarda 2023 yılı hedefi, ortalama araç ağırlığının en az yüzde 95'inin kullanımını ve geri dönüşümünü sağlamak. Piyasada oluşacak 500 bin ton atık yağın yüzde 75'i toplanarak geri kazanılacak. 2015 yılında hava kirlilik potansiyeli yüksek olan 60 ilde temiz hava eylem planları çıkarılacak."

Oğuzhan Şahin ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...