Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeçen cinayetleri Rus ajanlarının işi

Çeçen cinayetleri Rus ajanlarının işi

GÜNDEM Haberleri

2009 ve 2011 yıllarında Türkiye'yi sarsan 4 Çeçen'in öldürülmesine ilişkin şok bilgilere ulaşıldı.

İstanbul'da 2009 ve 2011'de düzenlenen Çeçen suikastleriyle ilgili soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ahmet Demirhüyük, suikastleri daha iyi anlayabilmek için kısaca ve kronolojik olarak Çeçen tarihine bakmak gerektiğini belirterek Çeçenistan'ın tarihine 2 sayfa yer verdi. Savcı Demirhüyük ayrıca iddianamesini hazırlarken 12 kişinin şahitliğine başvurdu. İddianamede birinci olay olarak 26 Şubat 2009 tarihinde Çeçen direnişçiler tarafından kurulan Kafkas İslam Emirliğinin İstanbul temsilcisi Ali Osaev'in Zeytinburnu'nda silah ile vurdurularak öldürüldüğü belirtildi. Savcı, 16 Eylül 2011'de Zeytinburnu'nda Berg-Khazh Musaev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amriev'in öldürülmelerinin, Rus nbsp;istihbarat örgütü FSB adına çalışan ve Türkiye'ye "Alexander Zharkov" ve "Nadim nbsp;Ayupov" ismi yazılı sahte pasaportla giren iki kişi tarafından işlendiğine de yer verdi.ZANLI?CENAZEYE KATILMIŞ
İddianamede 26 Şubat 2009'da Zeytinburnu'nda öldürülen Musa Ali Osavi'ye yönelik suikasti "Zona" kod adlı Gürcistan uyruklu ve halen Maltepe 2 No'lu Kapalı L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Temur Makhauri'nin işlediğinin kesin olarak belirlendiğini kaydeden savcı, Zona'nın yakalandığında üzerinde iki farklı isme düzenlenmiş pasaport bulunduğunu ve sadece bu pasaportlarla ülkemize 65 defa giriş çıkış yaptığını belirtti. Savcı ayrıca Ali Osaev'in Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninde çekilmiş fotoğraflarda da görgü şahitleri tarafından teşhis edildiğini belirtti. Savcı Demirhüyük, iddianamesinde 'Zona' kod adlı Temur Makhaurı'nin Suriye'de muhaliflerin arasında çekilen fotoğraflarının bulunduğunu, "Çeçenlerin efsanevi komutanı" Şamil Basayev'in suikastinde kullanılan silah yüklü kamyonun infilak etmesi olayında da kamyonun hazırlayan kişi olduğunu, Çeçenistan eski şeyhülislamı Şemseddin Batukayev'e yönelik suikast girişimi sanığı Bahram Batukaev'e de silah sağladığını belirtti. İddianame sonunda, Temur Makhaurı, Alexander Zharkov, Nadim Ayupov'un her maktul için ayrı ayrı 'tasarlayarak kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istendi. Davanın görülmesine 3 Mart'ta başlanacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...