Kudüs Hürrem Sultan'a duacı

Kudüs Hürrem Sultan'a duacı

YAŞAM Haberleri

Hürrem Sultan'ın 462 yıl önce Kudüs'te yaptırdığı aşevi, halen fakir Filistin halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Kudüs'te 1552 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan'ın tarafından yaptırılanı "Haseki Sultan Aşevi" günümüzde de Mescid-i Aksa çevresindeki fakirlerin ortak sığınağı olma özelliğini koruyor. Kapısında geleneksel Osmanlı mimarisinin motiflerinin görüldüğü muhteşem eser, asırlara meydan okuyarak, kesintisiz olarak 462 yıldır Kudüs'ün fakirlerine her gün ücretsiz yemek dağıtıyor. Haftada beş gün farklı 2 yemeğin verildiği imarethane, 4 bin 600 metrekare alana yayılmış. Binanın alt katı aşevi olarak hizmet verirken, üst katı yetimler okulu olarak faaliyet gösteriyor. Binanın sağ tarafında ise Kudüslü mesleksiz Filistinli gençlere marangozluk eğitimi veren bir atölye de yer alıyor.

ÖNCE KADINLARA SERVİS
Öğleye doğru fakir fukaranın ellerinde boş kaplarla gelmeye başladığı aşevinde, önce kadınlara, sonra erkeklere yemek servis ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...