Halkbank'tan CHP'ye 'arazi' cevabı

Halkbank'tan CHP'ye 'arazi' cevabı

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin Halkbank'ın arazi satışından zarar edildiği iddiası anında yalanlandı.

CHP'nin Halkbank iddiası yalan çıktı. CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Halkbank'ın alacaklı olduğu İstanbul'daki Meksan arazisinin satışından zarar ettiği iddiasına şirket avukatından yanıt geldi. Avukat Aslı Yıldırım, "Bankanın zarara uğratıldığı, arazinin ucuza satıldığı iddiaları asılsızdır. Halkbank 3 milyon dolarını tahsil ettiği, 5.8 milyon dolarlık kredi alacağını şirketimize 15 milyon dolara temlik ederek bu işten kârlı çıkmıştır" dedi.

ARAZİYİ DEĞİL ALACAĞINI SATTI
Arazinin sahibi olan Meksan şirketinin iflas etmesinin ardından Halkbank, kredi alacağını tahsil edemediği için alacaklı konumuna geldi. Banka, alacağını 15 milyon dolar bedelle devrederek batık krediden kurtuldu. Meksan için iflas masası kuruldu. Pazarlık usulü satışa çıkarılan araziye Güven Enerji 120 milyon lira teklif verdi.

Sahte belge ile şerh
Bu satışın hemen ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Meksan'ın 1991'de Kemal Derinkök'ten alacağına karşılık icra takibi başlattığı arazi için dava açtığı görüldü. Güven Enerji'nin arsayı satın almasından 40 gün sonra dava Derinkök lehine sonuçlandı. Güven Enerji'nin parasını ödediği arsanın tapusunda şerh çıkınca konu yargıya taşındı.

Usulsüz bir işlem yok
Arazinin satışında Halkbank'ın zarara uğratıldığı iddialarına yanıt veren avukat Aslı Yıldırım ve şirket yetkilileri yaptığı değerlendirmede muvazaalı bir satışın söz konusu olmadığını bildirdi. Yıldırım ve şirket yetkilileri şu tespiti yaptı: "Arazinin pazarlık usulü satılması hem müflisin yani Meksan'ın talebi hem de ilgili mahkemenin kararıyla uygulandı. Bu arazi iddialarda yer aldığı şekilde Halkbank'a ait değil. Arazi üzerinde 100'den fazla Meksan alacaklısı hak iddiasında bulunuyor. Halkbank bu alacaklılardan sadece bir tanesi."(Kaynak: Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...