Kiev savaş alanına döndü! Ölü sayısı 25'e yükseldi

Kiev savaş alanına döndü! Ölü sayısı 25'e yükseldi

DÜNYA Haberleri

Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Ukrayna, en gerilimli saatlerini yaşıyor. Çin'den diyalog çağrısı geldi.

Güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 25'e yükseldi. Göstericilere karşı yapılan sert müdahaleye AB ve ABD'den kınama geldi. nbsp;Ukrayna'da aylardır süren Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç karşıtı gösterilerde en hareketli saatler yaşanıyor. nbsp;Ukrayna Sağlık Bakanlığı, dünkü çatışmalarda aralarında polis ve gazetecilerin de bulunduğu en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlık, başkent Kiev'de 241 kişinin ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirtti. Rusya yanlısı tutumu nedeniyle eleştirilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in istifasını isteyen muhalifler, dün gece yine polisle çatıştı. Yaşanan çatışmalarda en az 25 kişi hayatını kaybederken yetkililer ölen 9 polisin ise silahlı saldırılar sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Muhalifler başkent Kiev'de birçok binayı ele geçirirken ana yollar ve sokaklarda lastikler yakarak polisin müdahalede bulunmasını zorlaştırdı. Göstericiler polise karşı Molotof kokteyli, havai fişekler ve taşlarla saldırırken polis ise göstericileri ses bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Hayatını kaybedenlerden çoğunun silahlı çatışmalar sonucu öldüğünü belirten yetkililer yüzlerce kişinin de çatışmalarda yaralandığını ifade etti. Ukrayna Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada en az 25 kişinin öldüğünü 241 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Çin, Ukrayna'daki şiddet olaylarının ardından taraflara sosyal düzenin sağlanması için diyalog çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Ukrayna'daki durumu yakından takip ettiklerini, çatışmalarda can kaybı olmasından ötürü üzüntü duyduklarını belirtti.

Çin'in tüm tarafların ulusal çıkarlarını bir öncelik olarak değerlendirmesini umduğunu kaydeden Hua, erken bir tarihte normal sosyal düzenin sağlanmasını ümit ettiklerini söyledi.


İŞTE GÖSTERİCİLERİN HAKİM OLDUĞU MAIDAN MEYDANI'NDA SON DURUM: nbsp;

10:40'TA MEYDAN'DA ALEVLER SÜRÜYOR:
Kiev savaş alanına döndü! Ölü sayısı 25'e yükseldi

10:35'TE MAIDAN MEYDANI:
Kiev savaş alanına döndü! Ölü sayısı 25'e yükseldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...