Hollande, 100 bin şehid için camide

/ Kaynak: AA
Hollande, 100 bin şehid için camide

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika'daki şiddetten de sorumlu tutulan Hollande Fransa için savaşmış Müslümanları anmak amacıyla Paris Camii'ni ziyaret etti.

Fransa'da Müslüman seçmenin desteğini isteyen, Orta Afrika'- daki şiddetten de sorumlu tutulan Hollande Fransa için savaşmış Müslümanları anmak amacıyla Paris Camii'ni ziyaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransa tarafında savaşırken hayatını kaybeden Müslümanları anmak için dün Paris Camii'ni ziyaret etti. Hollande, savaşta ölen Müslüman Fransız vatandaşları için cami avlusunda oluşturulan anı köşesine takılan plaketin açılış törenine katıldı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında Fransız saflarında çarpışırken hayatını kaybeden Müslümanların sayısının 100 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

YEREL SEÇİMLER İÇİN Mİ?

1922-1926 yılları arasında inşa edilen Paris Camii o dönem Müslümanlar için "özür" amacıyla inşa edilmişti. Hollande'ın ziyareti sırasında Müslüman toplum temsilcileri, Fransa'da son dönemde artan İslam karşıtı saldırılara dikkat çekti. Fransa'da 2013'te Müslümanlara yönelik saldırıların yüzde 11 arttığı belirtiliyor. Fransız basınında çıkan haberlerde ise ülkedeki Müslüman seçmen oranının yüzde 5'e çıktığı hatırlatılarak, "Hollande'ın bu ziyaretle mart ayında düzenlenecek yerel seçimler öncesi Müslüman seçmenlerin de gönlünü almaya çalıştığı" yorumu yapıldı.

LİDERLER İÇİN KRİTİK CAMİ

Büyük Paris Camii (Grande Mosquée de Paris) nbsp; Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa saflarında savaşıp ölen ve Fransız sömürgesi altında acı çeken Müslümanlarla ilişkileri düzeltme fikriyle 1922-1926 yılları arasında inşa edilmişti. Ülkede inşa edilmiş ilk cami olma özelliğini taşıyor. O dönemden bu yana Fansız liderlerin cami etrafında birleşen Müslüman topluluk ile ilişkileri kritik önem arzediyor. Cami, tarihi anıt (ISMH) olarak derecelendiriliyor ve bünyesinde İslam Enstitüsü adlı bir yan kuruluş barındırıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...