TSK'dan flaş esrar açıklaması: Yalan söylüyor

TSK'dan flaş esrar açıklaması: Yalan söylüyor

GÜNDEM Haberleri

Hakkında soruşturma açılan er, babasına arkadaşlarının esrarı kendisine tehditle taşıttığını yazdı.

Baba olayı Meclis'e bildirince konu Genelkurmay'a soruldu. Genelkurmay "Tehdit yok, babasını kandırıyor" cevabını verdi.

Sanat dünyasını sarsan esrar kullanımı ve satışına benzer bir olayın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yaşandığı ve bu nedenle soruşturma açıldığı ortaya çıktı. TSK'daki "esrar" olayı, soruşturmada suçlanan bir "er"in babasının TBMM'ye başvurmasıyla ortaya çıktı. TSK'daki esrar olayı şöyle gelişti: TSK'de askerlik görevini yürüten bir er üzerinde denetim sırasında esrar yakalandı. İsmi açıklanmayan er, kendisinden kıdemli Piyade Onbaşı O.T., Piyade Onbaşı M.D.'yi suçlayarak esrarın zorla kendisine taşıttırıldığını öne sürdü. Bunun üzerine Genelkurmay, olayın aydınlığa kavuşması için soruşturma açtı. Ancak er, arkadaşlarının kendisini ölümle tehdit ettiklerini savundu.

İsmi gizli tutulan erin babası, TBMM'ye başvurarak oğlunun anlattığı bilgileri aktardı ve TBMM'den devreye girmesini istedi. TBMM Genelkurmay'a soruşturmanın varlığını ve olayın detaylarının ne olduğunu sordu. Genelkurmay ise, TBMM'ye gönderdiği resmi yazıda, esrar skandalının ortaya çıkmasının ardından 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın 22 Kasım 2013'te, "soruşturma heyeti" oluşturduğunu kaydetti.

İkna etmek istemişler

Genelkurmay, soruşturma heyetinin raporu doğrultusunda söz konusu piyade erin ölümle tehdit edilerek esrar taşımaya zorlanmadığını belirterek, "Keyif verici maddenin iddiada adı geçen P.Onb. O.T., P.Onb. M.D ve P.Er S.B ile ilgili olmadığı, şikâyette belirtilenin aksine, söz konusu personelin bölük içerisinde keyif verici maddelerin kullanımına karşı oldukları ve kullanan arkadaşlarını ikna etme yöntemiyle engellemeye gayret gösterdikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.
"Kiyif verici maddeyi kendi isteği ile P.Er V.A.'ya getirdiği ve belirtilen personelle söz konusu madde alışverişinde bulunmuş olabileceği düşünülmektedir" diyen Genelkurmay, TBMM'ye, üzerinde esrar yakalanan erin ölümle tehdit edilmediğini ve iddiaların asılsız olduğunun tespit edildiğini iletti. TBMM, Genelkurmay'dan gelen bu yanıt doğrultusunda babaya bilgi verdi.

MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...