Danimarka'da Marius'tan sonra ikinci hayvan katliamı

/ Kaynak: DHA
Danimarka'da Marius'tan sonra ikinci hayvan katliamı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Danimarka'da hayvanat bahçesinde Marius adlı zürafanın ardından ikinci skandal. Domuzlar canlı canlı nişan talimlerine tabi tutuluyor.

Danimarka'da Hayvanat bahçesinde Marius adlı zürafanın çocukların gözleri önünde parçalanarak aslanlara yem yapmasının ardından şimdi de orduda askerlerin canlı domuzları çarmığa gererek atış ve sözde yaralı askerleri kurtarma eğitimi yaptıkları ortaya çıktı.

NATO ülkeleri arasında domuzları eğitimde canlı olarak kullanan beş ülkeden biri olan Danimarka'da askerlerin domuzları ayaklarından asarak atış talimi yaptıklarını gösteren fotoğraflar İngiliz basınında yer alınca ülkede yer yerinden oynadı.

Danimarka Halk Partisi'nin eski Başkanı Pia Kjaersgaard, hayvanlara karşı acımasızca ve kabul edilemez şekilde davranıldığını söyledi. İngiliz askerlerinin eğitim için yılda iki kez Danimarka'ya gönderildiği ve canlı domuzlar kullanılarak yapılan atış talimlerine katıldıkları bildirildi. Bir İngiliz askerinin talim sırasında çektiği fotoğrafları İngiliz basınına vermesi üzerine ortaya çıkan gerçek, hayvan severleri ayaklandırdı.

BU FOTOĞRAFLAR BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Askerlerin, canlı domuzları dokuz mm'lik AK47 silahlarla vurarak, bacaklarından ve vücutlarından yaraladıkları ancak öldürmedikleri sonra da asker doktorların sözde yaralı askeri kurtarıyor gibi kurtarma eğitimi yaptıktan sonra öldürdükleri bildirildi.

Danimarka Hayvanları Koruma Kuruluşu PETA, yapılan eğitimi etik olmayan, insanlık dışı ve bir şey öğretmeyecek eğitim olarak yorumlayarak uygulamaya bir an önce son verilmesini istedi. PETA'dan yapılan açıklamada, diğer ülkelerin simülatör kullanarak eğitim yaptığına dikkat çekilerek canlı hayvanları, bıçaklamak, tabanca ile yaralamak suretiyle sözde asker kurtarıyor gibi kurtarmaya çalışmanın eğitime bir katkısı olmayacağı bildirildi. Konunun parlamentoya taşınacağı belirtildi. Gazetelerin yaptıkları okur araştırmasında halkın yüzde 66'sı uygulamanın hayvan katliamı olduğu, yüzde 34'ü ise insan hayatı kurtarmak için yapıldığı şeklinde oy kullandı.

Danimarka'da Marius'tan sonra ikinci hayvan katliamı

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...