Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesutlu Arsenal, son şampiyona karşı!

Mesutlu Arsenal, son şampiyona karşı!

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece son şampiyon Bayern Munih, Mesut Özil'li Arsenal deplasmanına çıkıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur, hız kesmeden devam ediyor. Bu gece, Milan Atletico Madrid'i, Arsenal ise Bayern Münih'i ağırlayacak. nbsp;Arda Turan'in Şampiyonlar Ligi Son 16 turunda kariyerindeki ilk maçı...
Arsenal - Bayern Munchen nbsp;
21:45 Smartspor
Geçen senenin şampiyonu Bayern Munchen, D grubunda 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 15 puan toplarken; 17 gol atıp, 5 gol yemişti. Gruptan lider çıkan Bayern, bu sezona da yeni hocası Pep Guardiola ile başladı. Arsenal, F grubunda B.Dortmund'un arkasından averajla (12 puan) ikinci olarak gruptan çıkmış; 4 galibiyet 2 mağlubiyet alırken, attığı 8 gole karşılık kalesinde 5 gol görmüştü.
MUHTEMEL 11'LER
ARSENAL: Szczesny; Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs; Wilshere, Chamberlain; Rosicky, Özil, Cazorla; Giroud
BAYERN MÜNİH: Neuer; Alaba, Boateng, Dante, Rafinha; Schweinsteiger, Lahm; Götze, Müller, Robben; Mandzukic

ARSENAL ALMANLARA KARŞI EVİNDE ETKİLİ
Arsenal daha önce Alman takımları ile 28 karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 14 galibiyet 5 beraberlik 9 yenilgi alan Londra ekibi iç sahada Alman ekipleri ile yaptığı maçlarda 9 galibiyet 1 beraberlik 4 de yenilgi aldı.
Bayern Münih ise İngiliz takımları ile toplam 41 maç yaptı. Bu maçta 15 galibiyet 14 beraberlik 12 yenilgi ile dengeli bir performans ortaya koydu. İngiltere deplasmanlarında 4 galibiyet 7 beraberlik 6 yenilgilik bir grafikleri olduğunu söylemekte yarar var.
Bayern Münih'in son 1 yıllık süreçte 4.kez İngiltere'ye gittiğini hatırlatmak gerek. Bu yolculukların birinde Wembley'den Şampiyonlar Ligi kupası ile dönmüşlerdi.

ÖZİL VS. GÖTZE
İki takım geçen sezonda birbirleriyle karşılaştılar. Bayern Münih, Londra'dan 3-0'la çıksa da Almanya'da Arsenal neredeyse turu geçecek skoru alıyordu.
Arsenal'İn bu turda en büyük yıldızı Mesut Özil olacak. Geçen sezon katıldığı tüm kupaları kazanan Bayern Münih'in ise Özil'e karşılık en spektaküler yıldızı olarak Mario Götze dikkat çekiyor.
İngiliz takımı, Napoli, Dortmund ve Marsilya'nın bulunduğu oldukça zor bir grupta ikinci sırayı alarak gruptan çıktı. Bayern Mübih ise görece daha kolay bir grubun zirvesinde yer aldı. Ancak, her iki takımda grup maçlarında oynadığı futbolla takdir topladı.
Arsenal, ligde bu sezon geçtiğimiz yıllara oranla daha iyi bir performans gösteriyor ve şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Son olarak Federasyon Kupası'nda Liverpool'u elediler ve 5-1'in rövanşını aldılar. Takım içerisinde ise Giroud skandalının izleri olduğu Ada basını tarafından dile getiriliyor.
Bayern Münih ise Bundesliga'da kusursuz bir performans sergiliyor. En yakın rakibi Bayer Leverkusen'in tam 16 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Ligde oynadıkları 21 maçta 19 galibiyet 2 beraberlik aldılar. Guardiola'nın takımı, her maç daha iyiye gidiyor ve Arsenal karşısında sezonun en önemli ve en zorlu maçını oynayacak.

Sakatlar/Cezalılar
Arsenal'de; Arteta cezalı, Kalstrom, Ramsey, Walcott, Vermaelen sakat. Bayern Munchen'de; Ribery ve Shaqiri sakat.




AC Milan - Atletico Madrid
21:45 Smartspor 2
H grubunda Barça'nın arkasından 9 puanla gruptan ikinci olarak çıkan Milan, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken; attığı 8 gole karşılık, kalesinde 5 gol gördü. Atletico Madrid ise, G grubunda 5 galibiyet 1 beraberlik ile 16 puan alarak gruptan lider çıkarken; attığı 15 gole karşılık kalesinde 3 gol görmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...