Darbe öncesinin bakanı 35 yıl sonra siyasete döndü

Darbe öncesinin bakanı 35 yıl sonra siyasete döndü

Politika Haberleri

1980 yani askeri darbe öncesindeki Demirel Hükümeti'nde devlet bakanı iken istifa etmek zorunda kalan Muhammet Kelleci, DP'nin ikinci adamı oldu.

Demokrat Parti'de yeni seçilen 60 kişilik Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Gültekin Uysal başkanlığında toplandıktan sonra Başkanlık Divanı Üyelerini belirledi. Kongrede yeniden seçilen Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri de ilk toplantılarını Genel Başkan Gültekin Uysal başkanlığında yaptı. Yüksek Haysiyet Divanı Başkanlığına eski Ankara Milletvekili Ahmet Sayın, Başkanvekilliğine Emekli Albay Ahmet Yıldırım ve Genel Sekreterliğe Faruk Küçük seçildi. DP'den yapılan açıklamaya göre;

Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından belirlenen Başkanlık Divanı üyeleri şu isimlerden oluştu:

*Genel Başkan Gültekin Uysal
nbsp;*Siyasi İşler Başkanı : Muhammet Kelleci
nbsp;*Parlamento ile İlişkiler Başkanı: Muhtar Mahramlı
*Teşkilat İşleri Başkanı: A. Baki Mert
nbsp;*Seçim İşleri Başkanı: Nuri Efe
nbsp;*Yerel Yönetimler Başkanı: Osman Varol
nbsp;*Basın Propaganda İşleri Başkanı: Ahmet Yaprak
nbsp;*Dış İlişkiler Başkanı: M. Niyazi Akdaş
*Ekonomik İşler Başkanı: Aydın Sezer
nbsp;*Demokratik Kitle Örgütleri Başkanı: Doç.Dr. Mehmet Özdemir
nbsp;*Kadın-Gençlik İşleri Başkanı: Dr. Ayşe Şaylı
*AR-GE'den Sorumlu Başkan: Cem Karakeçeli
nbsp;*Sosyal İşler Başkanı: Ayla Özbek
nbsp;*Eğitim Çevre ve Sağlık İşleri Başkanı: Dr. Nevzat Şahan
nbsp;*Mali İşler Başkanı: Şadan Rıfkı Turhan
nbsp;*Genel Sekreter: Ertan Küçükay

Kısa özgeçmişi

Bu isimler arasında en dikkat çekici olanı, 73 yaşındaki Muhammet Kelleci. Kelleci'nin özgeçmişi kısaca şöyle: Muhammet Kelleci (d. 1941, Görele, Giresun), Türk siyasetçi. Sivas Öğretmen Okulu ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Din Dersi Öğretmenliği, İdarecilik, TBMM 5.(XVI) Dönem Amasya Milletvekilliği ile 43. Hükümet Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde bakandı

Muhammet Kelleci, 1979 yılında Süleyman Demirel başkanlığında kurulan, Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı'yken, N.E. adındaki bir genç kızla ilişkisi ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kalmıştı. O tarihte büyük gürültü koparan bu skandalı ortaya çıkaran kişinin ise Dışişleri çevrelerinde, "Korkunç Yenge" lakabıyla tanınan eski konsolos Bilge Erol olduğu dile getirilmişti. Siyasetin bir cilvesi olarak Kelleci ile Bilge Erol'un yolları, 1999 seçimlerinde kesişmişti. Hem Kelleci hem Erol, 1999'da, DYP listesinden aday olmak için gayret sarfetmişti. Kelleci, daha sonra Fazilet Partisi'ne adaylık müracaatında bulunmuştu.

Nuray Doğan anlatmıştı

Bilge Erol'un yakın arkadaşı Nuray Doğan'ın, anlatımı o günlerde basına şu cümlelerle yansımıştı:
"Bilge bir gün bana genç bir AP'li milletvekili getirip, 'Bak bu geleceğin Devlet Bakanı' dedi. Adam portakal suyu içinde votka içiyordu. Birkaç gün sonra Muhammet isimli bu adam bakan oldu. Ancak bizim eğlence yerlerinde gezmemiz, Bilge'nin Bakan'la dostluğu devam etti. Zamanla Bakan, Bilge'ye sırt çevirmeye başlayınca, günün birinde Bakan'ın genç bir kızla ilişkisi Hafta Sonu Gazetesi'nde patladı. Muhammet Kelleci bu skandal haber üzerine istifa ederken, Bilge çok mutluydu." (Kaynak: Aydın Hasan/Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...