Esnafla ilgili büyük değişiklik! Zengin semte yüksek vergi

Esnafla ilgili büyük değişiklik! Zengin semte yüksek vergi

Ekonomi Haberleri

Hükümet, esnafın tepkisine yol açan 'vergi' ve 'harç' uygulamasını değiştiriyor.

Yüzde 500'e varan artış sağlayan mevcut düzenleme, yürürlükten kaldırılıyor. 'Tabela' ve 'eğlence' vergisiyle 'işgal', 'çalışma' ve 'işyeri açma' ruhsatı harçları, semtlerin ekonomik durumuna göre farklı tutarlarda belirlenecek. Bakanlar Kurulu, 18 Aralık 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Belediye Gelirleri Yasası'ndaki vergi ve harçları artırdı. Kararla, nüfusu 101 bini geçen tüm şehirler için aynı tarife geçerli oldu. Böylece İstanbul'daki esnafla Çankırı'daki esnafın aynı tutarda vergi ve harç ödeyeceği bir uygulama hayata geçirildi. Ancak karara esnaflar tepki gösterince hükümet yeni bir adım attı. Meclis'e sunulan yeni torba yasaya, Bakanlar Kurulu'nun bu kararını yürürlükten kaldıran bir madde eklendi.
Maddeye göre 18 Aralık 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı "yok" sayılacak ve esnaf, yeni bir Bakanlar Kurulu kararı çıkana kadar 2013 yılında ödediği tutarda vergi ve harç ödeyecek.
ZENGİN SEMTE YÜKSEK VERDİ
Yeni uygulamayla, tabela, eğlence vergisi ve harçlar da semtlerin sosyal ve ekonomik farklılıkları dikkate alınarak belirlenecek. İstanbul'da Bebek ve Sultanbeyli, Ankara'da ise Çankaya ve Altındağ gibi ilçelerdeki esnaf, aynı tutarda belediye vergisi ve harç ödemeyecek. (ntv)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...