Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de ilk ateşkes!

/ Kaynak: AA
 Suriye'de ilk ateşkes!

DÜNYA Haberleri  / AA

Şam'ın Babila beldesinde ihtiyaç malzemelerinin muhalif bölgelere girmesi için Suriye ordusu ile ÖSO bağlı muhalif birlikler arasında dün ateşkes sağlandı

İslami Cephe'nin komutanlarından İslam Alluş, muhaliflerle Suriye ordusu arasında Şam'ın Babila bölgesinde sağlanan ateşkesle ilgili olarak, "Sivillerin açlık sıkıntısı çekmesi nedeniyle böyle bir anlaşma gerçekleştirildi" dedi.
Şam kırsalında bulunan Babila beldesinde ihtiyaç malzemelerinin muhalif bölgelere girmesi için Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhalif birlikler arasında dün sağlanan ateşkese ilişkin detaylar netleşti. nbsp;
Üç yıldır süren ve 150 bin civarında kişinin ölümüne yol açan iç savaşta dün ilk kez Ulusal Uzlaşı Kurulu'nun girişimleriyle gerçekleşen ateşkesin ardından Esed ordusuna bağlı bazı komutanların Babila'ya girişine izin verildi.
- Aynı safta namaz kıldılar
Burada, birkaç gün öncesine kadar savaştıkları muhaliflerle el sıkışan komutanların camide, ÖSO güçleriyle aynı safta namaz kıldıkları öğrenildi.
Ateşkesin sağlanmasıyla Esed güçleri Babila'ya uyguladıkları ablukayı kaldırınca, uzun süredir gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanan bölgeye insani yardım akışı sağlandı. Gıda girişinin sağlanması ve silahların susmuş olması uzun süredir zorlu günler geçiren bölge sakinlerince mutlulukla karşılandı.
Ateşkesin sadece Babila bölgesini kapsamadığı, anlaşmanın ardından Beyt Sahim ve Yelda kasabaları ile Yermuk Mülteci Kampı'nda da silahların sustuğu belirtildi.
- Ateşkes insani yardım için
İslami Cephe komutanlarından İslam Alluş ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam kırsalında ateşkesin sağlandığını doğrulayarak, ateşkes sağlanan bölgelere Suriye ordusunun girmesine izin verilmeyeceğini ve muhalif birliklerin de kasabalardan ayrılmayacağını kaydetti.
Alluş, "Suriye ordusu Doğu Guta bölgesi başta olmak üzere Şam kırsalında abluka altında tuttuğu bölgelerde silahla bir şey yapamayacağını anladı. Sivillerin açlık sıkıntısı çekmesi nedeniyle de böyle bir anlaşma gerçekleştirildi" dedi.
Muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde su, yiyecek ve elektirik ihtiyacının karşılanması karşılığında ateşkes sağlandığını aktaran Alluş, "Babila dışında hiçbir bölgeye Suriye ordusuna bağlı askerler alınmadı. Babila'ya ise sadece bazı komutanların girişine izin verildi, onlar da sonra çıktı" diye konuştu.AA

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...