Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sami Yusuf'tan Suriyelilere: "Sessiz Kelimeler"

/ Kaynak: AA
Sami Yusuf'tan Suriyelilere: "Sessiz Kelimeler"

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeliler için şarkıyı yapan Azeri asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf,"Suriye ve Suriye halkı bu durumu aşacaktır, çok metanetli ve harika insanlar" dedi

Dünyaca ünlü Azeri asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf, geçen yıl Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin kampını ziyareti sırasında karşılaştığı tablonun içler acısı ve orada hissettiği acının tarif edilemez olduğunu söyledi.
Yusuf, kamptaki izlenimlerini şöyle anlattı:
"Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı elçisi olarak gittiğim kampta karşılaştığım insanlara onlar için ne yapabileceğimi sordum. Orta yaşlı bir kadın bana şu cevabı verdi: 'Sami, sadece bizim için şarkı söyle. Biz bu acıları inşallah geride bırakacağız. Sadece bir şarkı söyle ki tüm dünya tüm acılarımızı bilsin'. O yüzden 'Sessiz Kelimeler' isimli parçamı Suriyeli insanlara adadım." Şarkıyı yaparken mümkün mertebe siyasetin etkisinden uzak kalmaya çalıştığını söyleyen Yusuf, "Siyaseti sevmiyorum, bu yüzden bu parçamda tüm bölgeye dağılmış olan 1 milyondan fazla insanın acılarını ve ne kadar güçlü olduklarını anlatması açısından sadece 'sessizliği' resmetmesini istedim. Bu durum çok üzücü ancak Suriye ve Suriye insanı bu durumu aşacaktır, çok metanetli ve harika insanlar" dedi.
"Dünyaya müziğimle vermek istediğim mesaj, birbirimizi sevmek ve birlik olmak" diyen Yusuf, şunları ifade etti:
"Kutsal olan adına şarkı söylüyorum, kendime göre oluşturduğum müzik türümle insanları ruhlarımızın gerçeğine götürmeye çalışıyorum. Aslında vermek istediğim mesaj en iyi şekilde son parçalarımdan biri olan Salaam'ın şu satırlarında gizli: Adalet ve birliğin kurulacağı, farklılıklarımızı bir kenara koyacağımız, savaşmanın anlamını yitirdiği bir gün için dua ediyorum, bu dünyayı daha iyi bir yer yapmak için buradayız, izin verin bunu göstereyim."Yusuf, İstanbul'da 1 Mart'ta Küçükçekmece Arena Mega'da konser verecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...