"Günde yarım saat iPad kullanın, hayatı daha net görün"

"Günde yarım saat iPad kullanın, hayatı daha net görün"

TEKNOLOJİ Haberleri

iPad ile yapılan görsel testin ulaştığı sonuca göre, tablet bilgisayar ile günde yarım saat görsel egzersiz çözmek daha iyi görmenizi sağlıyor.

ABD'de Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, üniversitenin beyzbol takımı oyuncularına bir test uygulandı. Healthline sitesinin haberine göre, 2 ay boyunca iPad ile günde yarım saat görsel egzersiz çözen beyzbol oyuncuları, "her gün ekrana bakmak kötüdür" algısını yıkacak bir sonuca ulaşılmasını sağladı. Gözlerin ve reflekslerin güçlü olmasını gerektiren beyzbol oyununda, özellikle vurucu ve yakalayıcı olarak oynayan beyzbol oyuncularının gözlerinin çok güçlü olması gerekiyor. nbsp;2 aylık test sonunda, göz testine giren beyzbol oyuncularının görüşlerinde %31'lik bir gelişme gözlendi. Normalin 3 katı bir mesafeden yazıları okumayı başaran beyzbol oyuncularının uyguladıkları bu görsel testin oyunlarına bir katkısı olup olmayacağını ise zaman gösterecek. nbsp;


TG.COM.TR / ÖZEL HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...