Hıristiyan partinin Müslüman adayı Almanlardan destek görüyor

Hıristiyan partinin Müslüman adayı Almanlardan destek görüyor

DÜNYA Haberleri

Hıristiyan Sosyal Birliği partisinin, Belediye Meclisi listesindeki 26 yaşındaki Serdar Duran'a en büyük desteği Bavyera Hükümeti Uyum Sorumlusu veriyor.

Almanya'da Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) partisinin, 16 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki Münih Belediye Meclisi listesindeki Müslüman adayı 26 yaşındaki Serdar Duran'a en büyük desteği Bavyera Hükümeti UyumSorumlusu Martin Neumeyer veriyor.
Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde 16 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Türkler değişik partilerden aday oluyor. Yozgatlı bir baba ve Manisalı bir annenin oğlu olan Münih doğumlu 26 yaşındaki Serdar Duran, CSU'da sempati ve destek görüyor. Partinin Münih Belediye Meclisi aday listesinde 30'uncu sırada olan Serdar Duran, aynı zamanda partinin Allach-Untermenzing gençlik kolu başkanlığını yapıyor. Duran, adında 'Hıristiyan' ibaresi olan bir partide olmasının Türkler tarafından şaka yollu da olsa eleştirildiğini söylerken, şöyle dedi:
"Alman tarafı ise, Müslüman olarak bu partide olmamı normal karşılıyor. Biz göçmenler bize özgü sorunların çözümünde etkili olabilmek için güçlü partilerde siyaset yapmalıyız. CSU da yıllardan beri bu eyaletin en güçlü partisidir. Şimdi seçimlerde özellikle Türk hemşehrilerimin bana verilecekleri tercih oylarıyla gücümüzü gösterip, bu parti içersindeki bazı tutucu kafaların değişmesini sağlayabiliriz."
Duran'ın en büyük destekçilerinden Bavyera Hükümeti Uyum Sorumlusu Martin Neumeyer ise, "Serdar ile partimiz daha da güçlenmiştir. Serdar'ın bizde olması partimizin uyuma verdiği önemi açıkça göstermektedir" diye konuştu.
Hıristiyan partinin Müslüman adayı Almanlardan destek görüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...