Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan Ukrayna'ya çok sert uyarı

/ Kaynak: AA
Obama'dan Ukrayna'ya çok sert uyarı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukraynaya'ya barışcı gösterilere karşı şiddete başvurulmamasını isteyen Obama, çizginin aşılması halinde "Bunun sonuçlarının olacağı" uyarısında bulundu.

Uluslararası bir zirveye katılmak üzere geldiği Meksika'nın Toluca kenti havaalanında konuşan Obama, ABD'nin, Ukrayna'da meydana gelen şiddet olaylarını en sert şekilde kınadığını belirtti. Askerlerin siviller tarafından çözülmesi gereken soruna müdahale etmemesi gerektiğini vurgulayan Obama, şunları söyledi:
"Avrupalı ortaklarımız, Ukrayna hükümeti ve muhaliflerle şiddetin sona ermesini temin etmek için çok yakın temas halindeyiz. Ancak barışçı göstericilere uygun şekilde davranılmasının temini konusunda Ukrayna hükümetini öncelikli olarak sorumlu tutuyoruz. Ukrayna halkı bir araya gelebilmeli ve hiçbir şekilde baskı görme korkusu taşımadan özgürce konuşabilmelidir."
Şu an tüm dünyanın dikkatinin Ukrayna'nın üzerinde olduğuna işaret eden Obama, gelecek günlerde bu ülkede meydana gelecek gelişmeleri yakından izleyeceklerini kaydetti. Ukrayna yönetimini itidalli hareket etmesi ve barışcıl göstericilere müdahalede bulunurken şiddete başvurmaması konusunda uyaran Obama, göstericilerden de eylemlerini barışçı şekilde sürdürmelerini istedi.
Ukrayna'da dün polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 25 kişi hayatını kaybetmişti. Olayların tırmanması üzerine ABD yönetimi, Avrupalı ortaklarıyla birlikte Ukrayna'ya yaptırımlar uygulanması olasılığını gündeme getiriyor.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, ABD Başkanı Barack Obama ile birlikte Meksika'ya giderken Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki şiddetten sorumlu olan kişilere yönelik harekete geçmeyi gözden geçirdiklerini belirterek, "Yaptırımlar dahil, bunu yapmak için birçok araca sahibiz" diye konuşmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...