Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Metris Cezaevi tarih oluyor!

Metris Cezaevi tarih oluyor!

GÜNDEM Haberleri

Metris Cezaevi tarih oluyor. Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi Silivri'ye taşınma hazırlığında işte son gelişmeler...

Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi Silivri'ye taşınmaya hazırlanıyor. Silivri' de yeni cezaevleri için çalışmalar başladı.Ergenekon ve Balyoz tutuklularının kaldığı Silivri'ye yeni komşular geliyor. Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün içerisine taşınacak. Yeni cezaevlerinin en geç iki yılda tamamlanması amaçlanıyor.Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Silivri Cezaevi'ni genişletmek için harekete geçmişti. Bakanlığın cezaevlerini yapmayı planladığı 174 dönümlük arazinin sahibi olan 3 vatandaş kamulaştırma bedellerine itiraz ederek dava açtı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada mahkeme arazinin bedelini 18 milyon 618 bin lira olarak belirledi.

ÇALIŞMALARA START VERİLDİ

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından arazi üzerine iki ayrı cezaevinin inşasına başlandı. Cezaevi kampüsünde tutuklu yakınlarının kullanabilecekleri bir kafeterya ve tam teşekküllü bir de hastane yapılması da hedefleniyor. Yeni binaların tamamlanmasının ardından 3 bin 500 tutuklunun nakledileceği Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü sayısı 20 bine yaklaşacak.
nbsp;(Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...