Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB yoksulluk sınırı, biz alt limit olarak kabul ediyoruz

AB yoksulluk sınırı, biz alt limit olarak kabul ediyoruz

Ekonomi Haberleri

Asgari ücret kimi ülkelerde yoksulluğa karşı bir koruyucu mekanizma olarak dizayn edilirken, kimi ülkelerde ise sadece alt limit olarak uygulanıyor.

Türkiye ise ikinci grupta yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret komisyon toplantıları sırasında yaptığı açıklamada asgari ücretin bir geçim ücreti olmadığına dikkat çekerek, "Birileri bunu geçim ücreti olarak ele alırsa bu asgari ücretin hedefi değil. 'Bundan aşağısı teklif edilemez' ücretidir" demişti. Avrupa Birliği ülkelerini incelediğimizde de asgari ücreti yoksulluğa karşı kalkan vazifesi görüyor. Genel olarak ücretler daha çok toplu şekilde sendikalar ve toplu iş sözleşmeleri ile belirleniyor. Ayrıca pek çok AB ülkesinde toplu iş sözleşmelerinin kapsamı oldukça geniş. Mesleki veya sektörel olarak uygulanan toplu iş sözleşmeleri var. Dolayısıyla her sektörün aslında ücret seviyesi belli. Bu yüzden asgari ücret devletin merkezde yer aldığı bir yapı ile değil, işçi ve işverenin belirlediği bir yapıda şekilleniyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...