Gül'ün internet endişesi giderildi

Gül'ün internet endişesi giderildi

GÜNDEM Haberleri

TBMM'de görüşülen torba teklife eklenen önergelerle internet yasasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün itirazlarını giderecek değişiklikler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı, içinde internet düzenlemesinin de bulunduğu 6518 sayılı kanun dün Resmi Gazete'de yayımlanırken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba teklife eklenen önergelerle internet yasasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün itirazlarını giderecek değişiklikler yapıldı. Değişiklikle; internetteki trafik bilgisi ancak mahkeme kararı ile kullanılabilecek. Eklenen bir başka madde ile de TİB'in internete erişimi engelleme yetkisi daraltıldı. Buna göre; özel hayatın gizliliğinin korunmasına ilişkin gecikmesinde sakınca bulunan hallerde TİB Başkanı erişimi engelleme yetkisini kullanacak. Ancak, 24 saat içinde bunun için Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurması zorunlu olacak. Değişikliklerin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor.
TBMM Bürosu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...