Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'in dev şirketi Türk firmasına ortak oluyor

Çin'in dev şirketi Türk firmasına ortak oluyor

Ekonomi Haberleri

Çin'in en büyük bakır şirketi Jiangxi, ilk küresel yatırımını Türkiye'ye yaptı. Çinli şirket, 65 milyon dolar vererek Nesko Metal'in yüzde 50'sini alacak.

Önümüzdeki dönemde küresel ekonominin lokomotifi olacağı belirtilen Çin, sanayide ihtiyaç duyduğu madenleri arayışa çıktı. Afrika'da kömür, petrol, doğalgaz gibi alanlarda yatırımlarını hızlandıran Çin, Avrupa'ya yakın olmak için rotasını Türkiye'ye çevirdi. Çin'in en büyük bakır üreticisi Jiangxi Copper, yurtdışındaki ilk yatırımını Türkiye'de yapma kararı aldı.
Yıllık 1.1 milyon tonluk bakır üretimiyle dünyanın 5'inci büyük şirketi unvanını da elinde bulunduran Jiangxi Copper, İstanbul merkezli Nesko Metal'e ortak oluyor. Çinli şirket, Nesko Metal'in yüzde 50'sini almak için 65 milyon dolarlık bedel ödeyecek. Geçen yılı 30 milyar dolarlık ciro ile kapatan, Çinli şirketin 34 bin çalışanı var. Jiangxi, altın ve gümüş üretimi de yapıyor.
DÜNYA 4'ÜN CÜSÜ OLACAK
Çinli bakır devinin satın aldığı Nesko Metal'in, Türkiye dışında Arnavutluk'ta da üretimi bulunuyor. 2008'de faaliyete başlayan Nesko Metal'in, Arnavutluk'ta sahip olduğu Beralb SHA şirketiyle birlikte yıllık 50 bin ton bakır konsantre üretimi var. Şirketin Nesko'yu almasıyla dünya sıralamasında 4'üncülüğe çıkacağı belirtiliyor. nbsp;
Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...