Gelin yıkıyor kaynana toz alıyor

/ Kaynak: AA
Gelin yıkıyor kaynana toz alıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Ordu'da 18 yıl boyunca oto yıkama işçisi olarak çalıştığı iş yerini 5 yıl önce devralan Hatice Özkan, geliniyle oto yıkamacılığı yapmaya devam ediyor.

Uzun yıllar işçi olarak çalıştığı işletmeyi 5 yıl önce devralarak hem işçi hem patron olarak çalışmayı sürdüren Hatice Özkan, aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla mesleğini gelini Belgin Özkan'a da öğretti.Hatice Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde araçların yıkanması, temizlenmesi, otoparka yerleştirilmesi gibi tüm işleri geliniyle yaptıklarını söyledi.Maddi sıkıntılar nedeniyle oto yıkama işine başladığını ifade eden Özkan, "18 yıl boyunca patronumla çalıştım. Kendisinden çok memnundum, bize patronluk değil ağabeylik yaptı. 4-5 işçiydik. Patronumuz başka iş kurunca ben de mecburen kendi işimi kurmak zorunda kaldım. 5 yıldır da kendi işimi yapıyorum" dedi.
Gelin yıkıyor kaynana toz alıyor
- "Çalışmak zorunda kaldım"

Kadınların genel anlamda yapmadıkları bir işi yaptığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:
"Bu işe ilk başladığımda rahatsızdım. Eşim de kazandığı parayla evimizi geçindiremiyordu. İlaçlarım çok pahalıydı. O nedenle ben de çalışmak zorunda kaldım. Bir tanıdığım da o dönemki patronumu bana çok överek iş yerine kadın işçi aradığını söyledi. Ben de güvenilir ve işe ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Zaman içinde baktım ki erkek işçiler pek dayanıklı değil. Yanıma başka bir akrabamı alarak çalışmaya devam ettik. Şimdi bakıyorum bu işte 25 senem geride kalacak."
Gelin yıkıyor kaynana toz alıyor
- "Gelinimle diyaloğumuz çok güzel"

Özkan, 5 yıl önce kendisi devraldığı iş yerinde artık geliniyle çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Gelinimle hem evde hem işte diyaloğumuz çok güzel. Zaten çocukluğu da elimde geçti. Evlendikten sonra 8 sene aynı evde beraber kaldık. Bir süre çalıştıktan sonra ona bir ev aldık ama yine beraber çalışıyoruz. Çünkü işçi çalıştırırsak bu hayat şartlarında çok zor, geçinemezsin. İşçi çalıştırmayıp kendimiz çalıştığımız için çok şükür hayata tutunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Gelin yıkıyor kaynana toz alıyor
- "Yarım saatte bir aracı yıkarım"

Uzun yıllar aynı mesleği yaptığı için mesleğinin püf noktalarını iyi bildiğini anlatan Özkan, "Ben tek bir aracı yarım saatte yıkarım. Çünkü eski elemanım. Onlar daha mesleğin püf noktalarını bilmezler ama iki kişi çalıştık mı 10 dakikada bir aracı çıkarıyoruz. Günlük iş yoğun olduğunda 40 civarında araç yıkıyoruz" diye konuştu.
Gelin yıkıyor kaynana toz alıyor
- "Hayat şartları bizi zorladı"

Özkan'ın gelini Belgin Özkan ise evlendiği yıllarda hayatın kendilerini zorladığını belirterek, "O zaman düşündük, taşındık, kayınvalidemin mesleğini seçmek zorunda kaldık. Zor olsa da bu işi yaptığım için çok mutluyum" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...