Ukrayna'da ateşkes de kanı durduramadı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da ateşkes de kanı durduramadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da ateşkese rağmen güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yeniden başlayan çatışmalarda en az beş kişinin öldüğü belirtildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de dün hükümet ile muhalefet tarafından ilan edilen ateşkese rağmen çatışmaların devam ettiği bildirildi.Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında yeniden başlayan çatışmalarda en az beş kişinin öldüğü belirtildi.Görgü tanıkları, silah sesleri duyduklarını söyledi. Güvenlik güçleri, molotofkokteyli atan göstericilere tazyikli su ile karşılık veriyor. Parlamento binası yakınında çatışmalar yeniden alevlenirken, olay yerindeki AA muhabiri, parlamentoya geçiş noktalarına beton bloklar koyulduğunu, karşılıklı ateş seslerinin duyulduğunu ve güvenlik güçlerinin daha ileri gidilmesine izin vermediğini bildirdi.Bir emniyet görevlisi, son çatışmalarda 27 polisin yaralandığını söyledi.Yabancı basın mensuplarının kaldığı Ukrayna Oteli'nin girişinde beş cesedin bulunduğu belirtiliyor.
AB dışişleri bakanlarının Yanukoviç ile toplantısı iptal edildi
Fransa'nın Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Almanya, Fransa ve Polonya dışişleri bakanlarının Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmesinin iptal edildiği belirtildi. nbsp;
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski'nin güvenlik nedeniyle Yanukoviç ile görüşemeden ülkeden ayrıldığı öğrenildi. nbsp;
AB bakanları, bugün Brüksel'de bir araya gelerek, Birliğin Ukrayna'ya yaptırım uygulayıp uygulamayacağına karar verecek.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...